НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът ми се гордее, че изпрати майка си в чужбина

Съпругът ми се гордее, че изпрати майка си в чужбина

0
Свекървата харчи парите ни за скъпите си ваканции
Съпругът ми се гордее, че изпрати майка си в чужбина

Поведението на съпруга ми е много странно. Не сподели, че той и сестра му са организирали почивка за майка му в чужбина. Според мен това е несправедливо, а според него правя от мухата слон.

Свекървата харчи парите ни, за да ходи на почивки. Според съпруга ми няма нищо нередно в това.

Бях ядосана, защото майка му никога не ни е помагала. Никога не ни се обажда за рождените ни дни. Не е прието в семейството им. Купува евтини играчки на децата. Докато баща ми и майка ми винаги им дават голяма сума в плик. Носят и торта със скъпо вино. Купуват им прилични подаръци.

Този път ни дадоха по петстотин лева за рождените дни. Нямаше да се ядосам, ако съпругът ми беше дал парите на майка си за лекарства или операция, но не и за толкова скъпа ваканция.

Между другото, родителите ми никога не са били в чужбина. Въпреки че изкарват добри пари, те ги спестяват и никога не идват без подаръци при децата.

Съпругът ми не вижда нищо лошо, че свекървата харчи парите ни. Той дори се гордее, че е успял да изпрати майка си в чужбина. Той каза, че тя ги е отгледала сама, така че трябва да се грижи за нея. Здравословното й състояние също не е добро.

Вижте още: Дъщеря ми не приема щастието ми

Значи родителите ми не заслужаваха помощ, защото ме отгледаха заедно? И сега те трябва да помагат на семейството ни. Мама научи и попита откъде свекървата е взела парите за тази почивка. Скрих, за да не я разстроя. Казах, че дъщеря й е организирала всичко.

Оттогава мама не ми беше звъняла няколко дни. Веднага разбрах, че е обидена. По-късно самата тя не издържа и потвърди предположенията ми. Каза, че свекърва ми е отгледала добра дъщеря, а не егоистка.

Разбрах, че това е камъче в моята градина. Но тя мълчеше. Повече няма да взема нито стотинка от нея, за да не ме критикува. И нека съпругът ми да изкарва парите, които ще дава на майка си, а не да взема от семейния бюджет.