НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подуването на краката не е безопасно

Подуването на краката не е безопасно

0
Защо се подуват краката и какво да направите?
Подуването на краката не е безопасно

Защо се подуват краката? Какви са причините и какво да направите?

Отокът на долните крайници сам по себе си не е заболяване. Но то е знак, че трябва да промените нещо в живота си или, че имате здравословен проблем. Ако подуването е настъпило изведнъж след злополука, дълго седене или стоене или при много топло време, може да не се повтори. Въпреки това, ако краката ви се подуват постоянно, не трябва да се отнасяте несериозно.

В междуклетъчното пространство на тъканите започва да се натрупва течност. Ако в тъканите има повече течност, тя обикновено се натрупва около глезените и стъпалата.

Причините могат да бъдат различни.

Нарушена функция на лимфната система

Задачата на лимфната система е да премахва вредните вещества от тялото. Ако функцията е нарушена, ще се появи подуване. Ако притиснете с пръст, остава видима дупчица за известно време. Обърнете се към Вашия лекар. Освен всичко друго, той ще ви посъветва да не носите тесни дрехи и обувки. Дори само ластикът на чорапите може да наруши функцията на лимфната система.

Странични ефекти от лекарства

Всеки, който има хронично заболяване и приема редовно лекарства, получава странични ефекти. Един от най-честите е подуването.

Проблеми с венозната система

Разширените вени най-често се появяват заради липса на движение.

Вижте още: Народен лек със зелени орехи

Вторият проблем, свързан с вените, е по-сериозен и може да застраши живота на човек. Това е тромбозата. Причинява се от вена, запушена от кръвен съсирек. Кръвта не може да тече и засегнатият крайник се подува и боли. В този случай е необходима медицинска помощ.

Тежки системни заболявания

Подуването може да бъде страничен ефект от бъбречни, чернодробни или сърдечни заболявания. Хората с хормонален дисбаланс, причинен от дисфункция на щитовидната жлеза или други жлези с вътрешна секреция, също страдат от подуване. Подуването често се появява при напреднал стадий на рак.

Вече знаете защо се подуват краката и, че това не е безопасно състояние.