НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Снаха от село

Снаха от село

0
Домакинските уреди улесняват живота ни, но не и според снаха ми
Според снаха ми не съм научила сина си дори да си изпере чорапите сам

Домакинските уреди улесняват живота ни. Но снаха ми предпочита да почиства и пере на ръка.

Първоначално много харесвах Нина. Тя и синът ми бяха в един курс. Николай постоянно говореше за нея. След като завършиха, се ожениха. Синът ми наследи едностаен апартамент от баба си. Младоженците се преместиха там.

От малък съм го научила, че след ядене чиниите се мият и боклукът се изхвърля веднъж или два пъти седмично. Не е мързелив. Умее да направи дребни ремонти в къщата. Но седмица след сватбата той ми се обади и се оплака.

Въпреки че имат пералня, жена му го кара да пере чорапите си на ръка.

Когато за първи път чух това, се засмях. Момичето е живяло на село преди да влезе в университета. Свикнала е почти всички дрехи да се перат на ръка. Купиха си и съдомиялна. Съмнявам се да са я използвали дори веднъж?

Според снаха ми този уред харчи много вода и електричество. Тя ми забрани да я включвам. Вече беше пуснала обява за продажба във Facebook. Не използва дори прахосмукачка. Домакинските уреди са излишни в техния дом.

Вижте още: Как да преборя вътрешните страхове?

Момичето е свикнало с такъв живот от детството.

Синът ми не можа да разбере логиката на съпругата си за този начин на почистване. Купих му много чифтове чорапи. Но снаха ми се ядоса и ги изхвърли. Когато тя беше на работа, синът ми събра цялата й козметика и я скри. Те се скараха и почти седмица не си говориха.

Притеснявам се за тях. Какво да направя, как да реагирам?