НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо трупаме мазнини по бедрата и корема?

Защо трупаме мазнини по бедрата и корема?

0
Мазнини по бедрата и корема трупаме заради определени храни
Защо трупаме мазнини по бедрата и корема?

Мазнини по бедрата и корема трупаме заради хормоналния дисбаланс, храненето и генетиката. Разпределението на килограмите по тялото зависи също от нашия тип тяло и генетично предразположение.

Ако ядете тежки храни в изобилие, тогава мазнините навлизат в кръвта почти веднага. След три часа те се натрупват в тъканите – особено в областта на бедрата, корема и задните части.

Алкохолни и безалкохолни газирани напитки

Консумацията на тези напитки насърчава натрупването на телесни мазнини при жените, особено в бедрата.

Сладолед

Комбинацията от мазнини и захар в сладоледа е една от основните причини за натрупването на излишни килограми, особено в областта на корема и бедрата.

Червени и преработени меса

Според изследванията, консумацията на големи количества колбаси, бекон и салам е свързана с натрупване на мазнини по бедрата и корема. Изберете различен вид протеин: риба, пиле и растителни протеини.

Картофи

Вижте още: Практика за благодарност

Картофите съдържат много въглехидрати. Печените сладки картофи са по-здравословен вариант.

Сирене и кашкавал

Редовната консумация на сирене и кашкавал може да ускори процеса на напълняване.

Преработени сокове

Според проучване, публикувано от Калифорнийския университет, е доказано, че ако консумирате такива сокове редовно, можете да надебелеете. Те съдържат захароза без влакна, поради което активират процеса на натрупване на мазнини в бедрата, корема и други части на тялото. Освен това, провокират развитието на различни заболявания.