НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да си замразим краставици за зимата?

Как да си замразим краставици за зимата?

0
Замразяване на краставици за зимата: как да го направим?
Как да си замразим краставици за зимата?

Замразяване на краставици за зимата е задача, с която всяка домакиня може да се справи. Как и защо да го направите?

Краставиците, които сте отгледали сами, не могат да се сравнят с оранжерийните краставици. Ако искате да поглезите семейството си със сочни зелени краставици, хладилникът е правилният избор. В допълнение, замразяването на краставиците ще запази не само вкуса им, но и аромата им.

Дори да си купите пресни краставици през зимата, ще трябва да платите висока цена за това. Цените се покачват всяка година, но качеството на продуктите не се подобрява. Така че защо да плащате повече, ако можете да съхраните зеленчуците през лятото.

Краставиците могат да бъдат замразени по различни начини. Например, ако обичате да украсявате сандвичите си с филийки от този зеленчук, предварително нарежете и замразете краставиците в отделни торбички. За да размразите краставиците, внимателно ги извадете от плика и ги поставете в сито или гевгир.

Можете да ги използвате и върху лицето си за домашна спа процедура. Между другото, дори замразените кубчета краставици са подходящи за това. Настържете краставиците, изсипете ги във формички за лед и ги сложете във фризера. Можете да ги прехвърлите в плик или буркан.

Вижте още: Как да отпушим мивката сами?

Краставиците трябва да бъдат измити и подсушени преди замразяване. Те трябва да са твърди, меките зеленчуци не са подходящи за замразяване. Решете предварително с каква цел искате да замразите краставиците.

Например, ако обичате да правите пресни салати, просто нарежете зеленчуците на кубчета. За замразяване на краставици използвайте специални торбички за фризер. Така зеленчуците ще запазят всичките си свойства. Най-добре е да премахнете целия излишен въздух от торбичките. Тогава краставиците ще замръзнат равномерно.