НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо реших да стана втора съпруга?

Защо реших да стана втора съпруга?

0
Втора съпруга съм. Обичам и уважавам съпруга си
Защо реших да стана втора съпруга?

Втора съпруга съм. Не съжалявам за решението си.

В света се случват неща, които ни се струват необичайни. Някои от тях дори не се опитваме да разберем. Днес ще поговорим за полигамията.

Шериатът позволява на мъжа да се ожени за четири жени.

На 27 години съм и наистина направих сериозна стъпка. Омъжих се за мъж, който вече има съпруга. Въпреки че съм мюсюлманка, имах съмнения относно полигамията.

Не съм излизала с момчета и не съм ходила по съмнителни партита.

За мен беше изненада да осъзная, че съм влюбена. Това беше платонична любов, идеал, узрял в главата ми, дори не мислех за някаква близост. Мислех повече за чувства, съобщения, мили думи. Но това не беше достатъчно за моя избраник. Въпреки че и той ме обичаше, все пак се ожени за друга жена.

Когато разбрах за сватбата му, се почувствах неловко. Но все още го обичах. Постоянно мислех за тях, за това как живеят. Той не познаваше първата си съпруга: майка му я беше избрала вместо него, защото я смяташе за добро момиче.

Той беше сигурен, че няма да се съглася да бъда негова втора съпруга. Най-тежки бяха първите две години след сватбата. Но през това време научих много интересни неща. Например, многоженството е сериозна отговорност, а не просто каприз. Например, мъжът се жени за съпругата на брат си, ако той внезапно почине.

Вижте още: Свекървата ни носи туршии

Мисълта за втора съпруга вече не ми се струваше нереална, а в живота ми се появи друг мъж. Толкова вътрешна топлина и живот се излъчваха от него, че напълно забравих за първата си любов и му отдадох сърцето си. По-късно разбрах, че той е женен. Отначало исках незабавно да прекъсна отношенията си с него.

След това осъзнах, че го уважавам и обичам. Той каза, че има нужда и от двете ни и че е готов да работи повече и да цени семейството си. Продължавам да мисля, че можем да станем приятелки с първата му съпруга в бъдеще. Междувременно се оженихме.