НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Струва ли си да помогнете на роднини?

Струва ли си да помогнете на роднини?

0
Гласувах доверие на свекървата, но след това съжалих
Често между роднините възникват недоразумения заради гласуваното доверие

Гласувах доверие на свекървата и сестрата на съпруга ми, но съжалих. Те прекрачиха границата.

С мъжа ми си купихме малка къща в селото, в което живее свекървата.

То се намира на няколко километра от града. Много е удобно, защото Даниел ходи на работа всеки ден, а аз стоя с бебето у дома.

Реших да отглеждам зеленчуци. Така че съпругът ми направи малка оранжерия. Нещата не винаги вървяха добре, случваше се да ядем картофи с месеци, защото всички пари отидоха за къщата.

Миналата година решихме да си купим фризер, за да замразяваме част от зеленчуците. Когато свекърва ми разбра, че имаме фризер, ме помоли да съхранява евтиното
месо, което си купуваше в него.

Имаше свободно място, затова се съгласих. Почти веднага съжалих за решението си. Сестрата на съпруга ми също купи горски плодове и реши да ги съхранява във нашия фризер. Свекървата често ни идваше на гости, а сестрата на Дани идваше и си вземаше от замразените плодове. Случвало се е да вземат ключа и сами да вземат продуктите от фризера, когато у дома няма никого.

Вижте още: Отношения с бившия съпруг

Гласувах доверие и на двете и дълго не бях поглеждаха във фризера. Реших да изпека черешов пай. Когато отворих фризера, останах без думи. Те бяха взели дори нещата, които бях приготвила за семейството ни.

Тази година свекървата и сестрата на съпруга ми отново поискаха да ползват нашия фризер, но им отказах.