НАЧАЛО ЗДРАВЕ Симптоми при проблем с щитовидната жлеза

Симптоми при проблем с щитовидната жлеза

0
Неработеща щитовидна жлеза - симптоми
Симптоми при проблем с щитовидната жлеза

Неработеща щитовидна жлеза е състояние, при което тялото изпраща определени сигнали. Затова е важно да знаете кои са тези предупредителни знаци.

Щитовидната жлеза и нейната функция

Въпреки че е малка жлеза в гърлото, щитовидната жлеза е отговорна за производството на важен хормон, който регулира метаболизма, температурата и сърдечната честота в нашето тяло.

Чувство на тъга или депресия

Твърде малкото хормони могат да повлияят на нивата на серотонин, което ви кара да се чувствате слаби и е по-вероятно да изпитвате депресия. От друга страна, твърде многото хормони могат да причинят безпокойство или раздразнителност.

Постоянна сънливост

Според специалистите това е достатъчна аларма, за да потърсите помощ и да проверите дали щитовидната ви жлеза работи, както трябва.

Запек

Ако често страдате от запек, той може да бъде причинен от нарушение в производството на хормони на щитовидната жлеза, което освен всичко друго забавя и храносмилането. Според експерти това е един от трите най-чести симптоми за проблем с тази жлеза.

Косопад и суха кожа

Ако страдате от суха кожа и чести сърбежи, това може да е признак на дисфункция на щитовидната жлеза. Освен това, косата ви може да е прекалено суха и ноктите ви да се чупят.

Внезапно наддаване на килограми

Това е един от основните симптоми при неработеща щитовидна жлеза.

Вижте още: Маска за здрава коса и бърз растеж

Мускулна болка

Ако изпитвате случайно изтръпване в ръцете, дланите, стъпалата или ходилата, това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Това е така, защото недостигът на хормони с течение на времето може да доведе до увреждане на нервите, които изпращат сигнали от мозъка към останалата част от тялото, което води до необяснима мускулна болка.

Постоянно виене на свят

Ако постоянно изпитвате замаяност, която с времето става все по-интензивна, това може да е свързано с щитовидната жлеза. В случай на проблеми, това може да затрудни концентрацията или да създаде проблеми с паметта.