НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо една 40-годишна жена е лоша свекърва?

Защо една 40-годишна жена е лоша свекърва?

0
Свекървата не ни помага и си живее живота
Как да възпитате желание за независимост у детето?

Свекървата не ни помага. Според нея трябва да се справяме сами с всичко.

Тя се е оженила много млада. На 18 годишна възраст е станала майка и се е научила да се справя сама с всичко, тъй като не е чакала помощ от родителите си. Единствената й подкрепа е била тази на съпруга й. Но скоро след раждането на сина й той ги е напуснал. Така че, тя бързо се е адаптирала към новите обстоятелства.

Направила е всичко възможно, за да може синът й да порасне независим, да стъпи здраво на краката си и уверено да върви напред.

От една страна съм й благодарна за това. Имам идеалния съпруг, за който всяка жена си мечтае. Преди него никога не съм срещала по-отговорен и любящ мъж.

Но, от друга страна, съм обидена. Свекървата не ни помага и не проявява никакъв интерес към нашия живот. Поздравява ни само за празниците или се грижи за внучката си, само когато съм болна. За всичко останало тя има един отговор: „Аз се справих сама, ти също можеш …“

Вижте още: Оказа се, че мъжът, с когото излизам, е женен

Аз самата израснах с баба си, дори не си спомням родителите си, те починаха, когато бях само на 3 години. Цял живот се надявах, че един ден ще се озова в голямо семейство, където всеки ще пази гърба на другия. Но това, уви, не се случи.

Свекървата си живее живота и не се притеснява за нищо друго. Тя казва, че докато е още млада и красива, ще се наслаждава максимално на всеки ден. Що се отнася до майчиния дълг, тя вече го е изпълнила отдавна.

Може и да е права, но ми се струва, че нещата са малко по-различни. Не спираш да бъдеш майка на детето си, когато то порасне. Никога няма да спра да помагам на дъщерите си, когато навършат пълнолетие!