НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Подводни камъни в комуникацията с нов мъж

Подводни камъни в комуникацията с нов мъж

0
Съпругът ми постави ултиматум. Не може да ми се довери
Подводни камъни в комуникацията с нов мъж

Съпругът ми постави ултиматум – или да се разведем, или да спра да комуникирам с бившата ми свекърва. Няма право да го прави.

Преди няколко години се разведох със съпруга си Димитър. Дъщеря ни беше на година и половина, но не исках да запазвам семейството само заради детето. Бях готова да вляза в нова връзка с мъж, което се случи скоро.

Иван е пълната противоположност на бившия ми съпруг. Ако за Димитър по-важни бяха приятелите, то Иван прави абсолютно всичко за мен и дъщеря ми. Той прие бебето ми като свое, веднага ми предложи да заживеем заедно и след това ми предложи брак. Не дава и косъм да падне от нас.

А бившият ми съпруг бе готов да даде и последните си пари на приятелите си. Дори имахме сериозен скандал по този въпрос. Веднъж похарчихме почти последните си пари за нов хладилник. Имаше повече от седмица до заплатата. Но не се притеснявах, защото предварително бях купила памперси и хранителни продукти.

На следващия ден, след като, купихме хладилника отидох в магазина за хляб. Но не можах да го платя, тъй като в картата нямаше и стотинка. Оказа се, че Димитър е дал назаем на приятеля си всичко, което имаме. Бившият ми съпруг обвини мен, тъй като съм му казала, че имаме всичко необходимо и не ни трябват пари до края на седмицата.

Той взе пари от майка си, за да можем да изкараме до заплата. Нямаше да се справим без нейната помощ. Дори ни молеше да променим решението си и да не се развеждаме.

Вижте още: Права и задължения на по-големите братя и сестри

Когато разбра, че няма връщане назад, със сълзи на очи ме помоли да не й забранявам да се вижда с внучката си. Разбира се, нямах нищо против да участва в отглеждането на дъщеря ми. Освен това, Димитър не проявяваше абсолютно никакъв интерес към нея.

Тя дори не си спомня баща си. Иван стана неин татко. Но не му допада това, че общувам толкова често с бившата си свекърва.

Тя ни покани на вилата. Искаше да останем с нея няколко дни. Но съпругът ми постави ултиматум: или трябва да започна да се съобразявам с неговото мнение или да се разведем.

Как да му обясня, че комуникацията с бившата ми свекърва няма нищо общо с нейния син?