НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мечешките услуги на свекървата правят живота ни по-труден

Мечешките услуги на свекървата правят живота ни по-труден

0
Ако плащаш за подаръка, който са ти дали, това е покупка
Мечешките услуги на свекървата правят живота ни по-труден

Ако плащаш за подаръка, който получаваш, това е покупка. Свекърва ми си иска парите за подаръците, които ни носи.

Синът ми скоро ще навърши две години, но все още съм в отпуск по майчинство. Парите не ни стигат, но се опитваме да не падаме духом. Заплатата на съпруга ми не винаги ни стига да си купим нови дрехи.

Наскоро, свекървата ни дойде на гости. Беше купила на съпруга ми нови обувки.

Няколко дни по-късно ми се обади и попита кога ще й върна парите за обувките. Казах й, че това е подарък и че едва свързваме двата края.

Не можела да гледа сина си да ходи със стари обувки в студа. Затова му купила нови и се надявала, че по-късно ще й върнем парите.

Тя е пенсионерка. Живее сама и не харчи много. Но, ние, разбира се, върнахме парите.

За рождения му ден отново донесе подарък, като поиска да й върнем парите и за него. Как може да купиш подарък и след това да си искаш парите за него?

Вижте още: Неверният съпруг обича сина повече от дъщерята

Един следобед с родителите ми бяхме в кухнята, когато се позвъни на вратата. Беше свекърва ми с голям пакет месо в ръцете. Сложи го на масата и каза, че го е купила на изгодна цена. Вече знаех как ще свърши всичко, омръзна ми от такава помощ. Върнах й месото и й казах, че аз самата ще купя месо, когато реша.

Сега тя ми е обидена и очаква да отида и да я помоля за прошка. Но тя не ни помага по този начин, а ни прави лоша услуга. Кому е нужна такава помощ? Ако плащаш за подаръка, който получаваш, то това не е подарък. Отсега нататък няма да приемам подаръци от свекърва си и забраних на съпруга ми да приема каквато и да е помощ от нея.

Скоро ще си намеря работа и тогава всичко ще бъде наред.

Какво бихте направили, ако бяхте на мое място?