НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Преди всичко, винаги трябва да разчитате само на себе си

Преди всичко, винаги трябва да разчитате само на себе си

0
Съпругът ми взе пари от семейния бюджет, без да ме пита
Със съпруга ми се разделихме заради сватбата на сестра му

Съпругът ми взе пари от семейния бюджет, за да ги даде на сестра си. Вече не мога да живея с него.

Да имаш собствен дом е успех, който е резултат от упорит труд и спестявания. Дори семейни двойки понякога не успяват да си купят жилище.

Живеем в малък едностаен апартамент, който наследих от дядо си. Но тъй като, планирахме да имаме деца, решихме да си купим по-голямо жилище. Две години не можахме да си позволим нищо освен храна. Това беше съзнателно решение, защото аз и съпругът ми работихме усилено и спестявахме пари, за да си купим апартамент. Съпругът ми работеше на две места, аз също работех на непълно работно време през почивните дни, когато беше възможно.

Родителите ми не са богати хора, така че не могат да ни помогнат. Свекървата има по-малка дъщеря, която също се нуждаеше от помощ. Така че, разчитахме само на себе си, заделяйки настрани почти всичко, което изкарвахме. В продължение на две години събирахме сумата за първата вноска и искахме да я внесем.

Преди седмица свекървата дойде с новината, че дъщеря й се жени и иска да вземе пари назаем за сватбата. Обеща, че ще ги върне. Знам, че ще й е необходима поне една година, за да го направи. Затова категорично отказах.

Пожелавам им щастие и не искам да развалям отношенията си с тях. Но пестих всяка стотинка, за да мога да реализирам мечтата си и не искам никой да я съсипва. След като нямат пари за сватба, могат само да подишат и да заживеят заедно.

Вижте още: Оказа се, че мъжът, с когото излизам, е женен

Няколко дни по-късно реших да отида в банката и да внеса сумата, така че съпругът ми да не се изкуши да вземе пари от касичката. Но се оказа, че той е взел половината сума, без да се консултира с мен. Каза, че има само една сестра и трябва да й помогне. Това беше последната капка. След като, съпругът ми взе пари, без да ме пита му събрах нещата. Нека сега да живее с майка си, тъй като тя и сестра му са по-важни за него.

Той се върна при майка си, а сестра му се омъжи и роди дете. Но скоро след това, се раздели със съпруга си и се премести при майка си с бебето. Бившият ми съпруг се появи с цветя на вратата и поиска прошка, но аз съм му простила отдавна. Просто не искам да живея с него.