НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Дъщерята се зарадва, но зетят отказа подаръка ни

Дъщерята се зарадва, но зетят отказа подаръка ни

0
Зетят отказа подаръка, който им направихме
Зетят отказва да живее в апартамента на дъщеря ни

Зетят отказа подаръка ни. Иска сам да постигне всичко.

Дъщеря ми скоро ще има бебе. От няколко години младото семейство живее в апартамент под наем. Със съпруга ми им купихме апартамент. Връчихме им ключовете от новия им дом.

Надя беше много щастлива, защото жилищата под наем са скъпи, а условията там, меко казано, не са най-добрите за новородено бебе. Зетят просто каза „благодаря“. Това, разбира се, е похвално, но съдбата на бебето ме притеснява.

Но, живеейки в апартамент под наем, няма да могат да спестят много пари. Освен това, храната става все по-скъпа. И когато са трима, ще бъде още по-трудно.

Съпругът ми и аз спестявахме пари отдавна. Искахме да си купим апартамент за старините ни. Но когато дъщерята ни съобщи прекрасната новина, не се поколебахме нито за секунда, че трябва да им помогнем с жилище. Нямахме цялата сума, затова изтеглихме малък заем и купихме двустаен апартамент в нова сграда. Трябваше само да се обзаведе.

Дадохме й ключовете от апартамента на рождения й ден. Тя беше толкова доволна, целуна ни, много ни благодари. Апартаментът е на името на съпруга ми, но това е формалност, апартаментът е на дъщеря ми и съпругът й, както им казахме. Те могат свободно да се разпореждат с него.

Вижте още: Подводни камъни в комуникацията с нов мъж

На следващия ден дъщеря ни се обади и каза, че зет ни отказва да се премести в апартамента. Той не иска да бъде длъжник на никого. Според него след известно време постоянно ще се мотая в дома им и той няма да може да ме изгони. Сега той е на собствена територия, сам си изкарва парите, сам си плаща наема. Не ни идва дори на гости, за празниците отива при родителите си.

Зетят отказа подаръка ни, а толкова искахме да им помогнем.