НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес от зелев лист – ползи

Компрес от зелев лист – ползи

0
Компрес от зелев лист и мед при бронхит и кашлица

Компрес от зелев лист и мед помага при бронхит и кашлица. Днес ще разберете как се прави.

Да се отървем от упоритата кашлица е наистина трудно. Понякога, дори, лекарствата не помагат. Един от най-известните и наистина най-ефективните начини за борба с кашлицата е зелевият лист с мед. Това наистина е „златно“ лекарство за кашлица.

Няма възрастови ограничения за това лечение, то е еднакво ефективно както за малки деца, така и за възрастни.

Ето какво трябва да направите:

Бавно отделете един лист от главата зеле. Потопете го във вряща вода за няколко минути. То ще омекне по този начин. Намажете го от едната страна с мед. Поставете го от тази страна върху гърдите на болния. Най-отгоре се поставя найлонов плик и се увива с шал или кърпа. Процедурата се извършва преди лягане.

Ако кашлицата е силна, ще са необходими два зелеви листа – един поставен на гърдите, а другият на гърба. Свалете компреса на следващата сутрин. Кожата се избърсва с влажна кърпа или мястото, където е бил компресът, се измива и всичко, което е отстранил от тялото.

Вижте още: Ябълките понижават нивото на лошия холестерол

Ако бронхитът е в началото, резултатът ще бъде видим след първата процедура. Този компрес от зелев лист и мед се прави от пет до седем вечери. Скоро няма да има и следа от досадната кашлица.

Активните съставки на меда и зелето, както и топлината, допринасят за намаляване на кашлицата и изчезването на възпалителния процес. Можете да редувате мед последователно с топло рициново масло.