НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо е важно да разберете стойността на семейството навреме?

Защо е важно да разберете стойността на семейството навреме?

0
Вниманието в една връзка е най-важното нещо
Защо е важно да разберете стойността на семейството навреме?

Вниманието в една връзка е най-важното нещо. За да съхраните отношенията си хармонични, трябва да полагате усилия всеки ден.

Зад завесата на безкрайната работа, ежедневните проблеми и задачи, понякога забравяме за какво и за кого правим всичко това.

Ана и Николай се влюбиха един в друг от първия разговор. Те се срещнаха на празник на общи приятели, на който Николай дори не искаше да отиде. Но след като видя Ана, съжаленията му се изпариха за миг.

Само след 6 месеца те се ожениха. Година по-късно им се роди красиво момче.

За да изкарва повече пари, докато Ана беше по майчинство, Николай смени работата си. Но това означаваше, че той ще отсъства от дома дълго време. В началото Ана устройваше малък празник за завръщането му у дома.

Тази вечер Николай трябваше да се прибере от поредното пътуване. Ана тъкмо започна да готви, когато телефонът звънна. Беше съпругът й.

“Ана, извинявай, няма да успея да се прибера довечеря, колата се развали. Ще се прибера утре.”

“Добре. Чакам те утре.”

Ана реши, че може да покани приятелката си Елена у дома. Тя живееше в съседния апартамент, така че след 15 минути тя вече седеше на кухненската маса.

Ана беше домошарка, а Елена – нейната пълна противоположност. Винаги говореше за нови връзки и скорошни романи. Когато приятелката й беше по средата на историята, Николай отново се обади на Ана. Тя отиде в другата стая.

Той искаше да пожелае на жена си и сина си лека нощ. Ана му отговори и затвори. Тя автоматично плъзна пръста си по екрана и, без да го погледне, сложи телефона в джоба си. Дори не забеляза, че не е затворила. И всичко, което каза, беше чуто от съпруга й. Първоначално той реши, че съпругата му иска да каже нещо друго, но след това бързо разбра, че разговорът се води между нея и приятелката й.

“Това е някак подозрително” – каза Елена, имайки предвид Николай. “Мислила ли си, че съпругът ти може би остава до късно не само заради работата?”

“Не, разбира се!”

“Помисли пак. Той постоянно отсъства, а ти си стоиш у дома. Нека се разходим из града. Подишай малко, знам едно чудесно място …”

“Не благодаря. Кажи ми, наистина ли мислиш, че Николай би могъл …”

“Защо не? Всички мъже са еднакви!”

Когато разговорът приключи, Николай затвори и си легна. Имаше много за мислене.

Ана не можа да заспи дълго време. Не можа да изхвърли думите на Елена от ума си. Разбира се, тя вероятно греши. Но всичко се случва. Когато все пак успя да заспи, тя сънува, че Николай я оставя за друго по-привлекателно момиче с по-добра фигура и без деца.

Вечерта Николай се прибра у дома.

„Трябва да поговорим“, каза той. – Но първо ще ям след пътя.

Сърцето й слезе в петите. Тонът на съпруга й и тази фраза – „трябва да поговорим“ – вече бяха започнали да рисуват сцени в съзнанието й, където той си е намерил друга жена. Наистина ли ще я напусне?

През цялото това време, докато той ядеше, Ана седеше замаяна. Когато Николай свърши с вечерята, той седна срещу жена си и каза:

“Слушай, напоследък почти не съм бил с теб. Ти и бебето винаги сте тук сами, а аз шофирам. Доста мислех как да постъпя.

Вижте още: Снаха от село

Ана седеше в очакване.

“Какво мислиш да оставиш малкия на майка ми, а ти и аз да отидем в Турция? Вече съм купил ваучерите. С майка ми също съм говорил.”

Ана едва не се разплака. Тя се хвърли в прегръдките на съпруга си. Той й каза, че е чул разговора й с Елена. Всъщност това наистина го засегна. В края на краищата, преди това той дори не можеше да си помисли, че такива недоразумения или подозрения могат да възникнат между него и съпругата му. Затова реши, че трябва да обръща повече внимание на семейството си.

“Ана, обичам те” – каза той и целуна жена си.

Важно е да запомните, че хората, които обичате, може да изпитват различни чувства. И не забравяйте, че вниманието в една връзка е най-важното нещо.