НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Издържам бившата си съпруга, а тя отказва да си намери работа

Издържам бившата си съпруга, а тя отказва да си намери работа

0
Плащам издръжка на сина ми и се грижа за жена ми също
Издържам бившата си съпруга, а тя отказва да си намери работа

Плащам издръжка на сина ми. Съпругата ми отказва да си намери работа.

С Нина се разведохме преди три години. Бившата ми съпруга подаде молба за издръжка. До ден днешен давам, дори, повече пари, отколкото трябва. Проблемът е, че цялата ми заплата се озовава в нейния портфейл.

Когато се разведохме, аз се съгласих с всички условия, не отказах да плащам издръжка. Обичам сина си и ще се грижа за него, но майка му прекрачи всякакви граници. Според Нина това е напълно нормално и съм длъжен да издържам и нея.

Самата тя не си търси работа. Защо да се притеснява, когато се грижа за нея и за сина ни? Записах го на карате, допълнителни часове по английски и плуване.

Наскоро Нина го записа на уроци по математика. Но просто не мога да разбера защо едно дете в 4 клас се нуждае от учител по математика? Тя не се консултира с мен. Прави всичко, както намери за добре. Да, детето трябва да се развива, но Нина е сигурна, че трябва да плащам за всичко.

Вижте още: Задължения на порасналите деца към родителите

Плащам за екскурзии, за дрехи, наскоро му подарих телефон. Не искам по никакъв начин да ощетявам сина си, но освен да се грижа за него, изплащам заем за кола и имам лични разходи. Разбирам, че сега всичко е скъпо, но съпругата ми би могла да ми помогне поне малко. Тя ми казва, че отглежда сина ни, вместо да уреди личния си живот.

Това не може да продължи вечно. Други съпрузи плащат само издръжка и като цяло не участват в живота на децата си. Да, изневерих й и веднага се разведохме, чувствам се виновен. Но аз не мога да се справя с всичко сам и моля Нина да си намери постоянна работа, за да може да се грижи за себе си и детето. Защото имам чувството, че изобщо не сме разведени, просто живеем отделно.