НАЧАЛО ЗДРАВЕ Възстановяваща маска за коса с мая

Възстановяваща маска за коса с мая

0
Възстановяваща маска с мая, която спира косопада
Възстановяваща маска за коса с мая

Възстановяваща маска с мая спира косопада. Ефектът й е дълготраен.

Резултатът от тази маска е наистина траен. Подходяща е за всички типове коса и е незаменима в борбата с косопада и за по-бърз растеж. Тази маска успешно ще ви отърве от пърхота.

Ще постигнете невероятни ефекти. Но прилагането й трябва да бъде редовно. В този случай резултатът е ефективен, бърз и дългосрочен.

Като превантивна мярка и за по-бърз растеж на косата, маската се използва веднъж седмично в продължение на 10-15 седмици. След това, направете почивка за 3 месеца и повторете, ако е необходимо.

Ако целта е възстановяване и укрепване на структурата на увредената коса, прилагайте 2 пъти седмично в продължение на 6-8 седмици. Ако е необходимо, повторете процедурата след 3 месеца.

Тази маска няма да ви помогне при плешивост, а за подобряване на качеството на косата и по-бързия й растеж в случай на косопад поради стрес, заболяване, химиотерапия, хормонални нарушения и „есенен“ по-интензивен косопад.

Можете да промените състава на маската, като добавите рициново масло или зехтин, кисело мляко, сок от алое и т.н., но основната съставка маята си остава същата.

Маска с мая срещу косопад, за укрепване на тънка и слаба коса

В 1 супена лъжица топло мляко разтворете 1 чаена лъжичка мед или захар, добавете 20 г прясна мая.

Оставете на топло място за 15-20 минути.

Нанесете получената смес върху чиста, влажна коса, от корените до краищата. Може да се прилага и върху немита коса.

Увийте главата с найлонова торбичка и кърпа. Такива маски изискват затопляне, за да се създадат оптимални условия за активиране на маята. Протеините, витамините и минералите проникват в космения фоликул.

Ако маската се разтича, сложете по-малко мляко следващия път.

Оставете да действа поне 2-3 часа.

Вижте още: Детоксикация на организма с грозде

Измийте косата с шампоан, ако прилагате маската върху суха, немита коса. Ако е върху чиста, влажна коса, измийте само с вода и с малко балсам.

Миризмата, която ще усетите по време на действието на маската, изчезва след измиване, когато косата е напълно суха.

Можете да направите тази възстановяваща маска с мая без мляко. Сложете чаена лъжичка мед върху парче мая. Когато маята се активира, добавете чаена лъжичка рициново масло или зехтин.