НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как да постъпите, ако взаимоотношенията със свекървата не са добри?

Как да постъпите, ако взаимоотношенията със свекървата не са добри?

0
След сватбата съпругът ми показа истинското си лице
Как да постъпите, ако взаимоотношенията със свекървата не са добри?

След сватбата съпругът ми показа истинското си лице. Това не е човекът, в когото се влюбих.

Не успях да се запозная със семейството на Иван преди сватбата.

Живеем и работим в града, а родителите му – на село. Запознанството се случи на самата сватба. Бъдещата свекърва със свекъра и най-малкият им син пристигнаха в деня преди празника.

Те останаха при моите родители. Но неприятностите започнаха буквално от вратата. Свекървата възмутено заяви, че е трябвало три часа да пътуват с автобус. Намекна, че родителите ми имат кола и е трябвало да ги вземат и върнат обратно.

Казах на майка си, че сме им изпратили пари за такси. Но когато тя ги попита защо не са дошли с такси, свекървата стисна устни и измърмори нещо от сорта на: „Не бройте парите на другите хора. Това, което синът ми дава, аз сама ще реша как да го похарча.”

На самата сватба свекървата също мрънкаше. Опитах се да не споря с нея, за да не си развалям настроението в този важен ден.

На сутринта разбрах, че роднините на съпруга ми са си тръгнали бързо за село, като свекървата е взела пликовете с пари, подарени ни за сватбата. Дори не знаех какви суми има вътре.

Съпругът ми се извини и обеща, че ще върне всичко. Той обясни, че родителите му понякога се държат странно, поради тази причина не ме е запознал с тях по-рано. Бях изумена как тези хора могат да са му роднини. По това време бях ужасно влюбена. И дори не можех да си представя, че съпругът ми не се различава много от семейството му.

Преди да се оженим живеехме в малък, но доста уютен двустаен апартамент, който беше на баща ми. След сватбата родителите ми го прехвърлиха. Но съпругът се обиди, че няма права. Бях уверена във връзката ни, затова му дадох половината без колебание. Както се оказа, това беше началото на края.

Вижте още: Права и задължения на по-големите братя и сестри

Връзката ни започна да се влошава, карахме се постоянно, просто не можех да го позная. Свекървата започна да идва няколко пъти в месеца, със свекъра, друг път със сина си. Понякога те оставаха повече от седмица. Съпругът ми не искаше да разбере възмущението ми и казваше, че това са най-скъпите му хора. В крайна сметка сега апартаментът е и негов.

Свекървата всеки път се държеше все по-нагло. Веднъж тя каза, че тъй като половината от апартамента принадлежи на сина й, тя е пълноценна домакиня тук и може да прави каквото си иска. С времето разбрах, че той се е оженил не за мен, а в апартамента ми. Но преди сватбата бях твърде сляпа.

Събрах си нещата и отидох при родителите си. Съпругът ми и аз се разведохме, продадохме апартамента и разделихме парите наполовина. Дадох половината на родителите си и засега оставам да живея при тях.

Не знам за какво е похарчил парите съпругът ми, но не бих се изненадала, ако ги е дал на майка си. Заедно с тези от сватбата, вече трябва да е натрупала прилична сума.