НАЧАЛО ЗДРАВЕ Комбинацията от чесън и мед е много полезна за здравето

Комбинацията от чесън и мед е много полезна за здравето

Еликсир на здравето с чесън и мед. Рецепта
Комбинацията от чесън и мед е много полезна за здравето

Еликсир на здравето с чесън и мед убива вирусите и бактериите. Той е истинско спасение през есенно-зимния сезон.

Чесънът и медът имат доказани ползи за здравето. Можете да се възползвате от полезните им свойства, ако ги използвате самостоятелно или в комбинация.

Чесънът традиционно се използва за лечение на настинки и кашлица. Смята се също, че укрепва имунната система и помага за облекчаване на симптомите на астма.

Традиционната арабска медицина препоръчва чесъна за лечение на сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, артрит, зъбобол, запек и инфекции.

Антибактериално действие

Изследванията показват, че чесънът и медът спират растежа на някои видове бактерии. Комбинацията от чесън и мед работи още по-добре.

Здраво сърце

Той помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и инсулт. Понижава високия холестерол. Предотвратява прекомерното съсирване на кръвта и втвърдяването на кръвоносните съдове.

Здрав мозък

Чесънът и медът притежават много антиоксидантни съединения. Те помагат за балансиране на имунната система и за предотвратяване на заболявания. Те могат да предпазят мозъка от често срещани заболявания като деменция и болест на Алцхаймер.

Рецепта с чесън и мед

Нарежете скилидките и ги прехвърлете в стерилизиран буркан. Залейте чесъна с мед и разбъркайте. Уверете се, че чесънът е напълно покрит с мед. Затворете буркана и го оставете да престои три дни. След три дни отворете буркана и разбъркайте. Отново затворете буркана и оставете да престои една седмица.

Вижте още: Полезни свойства на дюлята

Препоръчителната доза за консумация от този еликсир на здравето е 2 чаени лъжички на ден.

Винаги се консултирайте със специалист или с вашия семеен лекар преди да използвате, каквото и да е средство от народната медицина!