НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата се къпе и пере у нас, за да не плаща за...

Свекървата се къпе и пере у нас, за да не плаща за ток

0
Къде е границата, която роднините не бива да прекрачват
Свекървата се къпе и пере у нас, за да не плаща за ток

Къде е границата, която роднините не бива да прекрачват? От вас зависи дали ще им позволите да се възползват от добротата ви.

Тъй като в къщата на свекървата и дъщеря й няма бойлер, те идват при нас ден и нощ, за да се къпят и перат дрехите си. Според свекървата пералнята е чудовище, което консумира много електричество. Затова тя редовно идва както със собствените си дрехи, така и с парцалите за кучетата. И това, че след това, пера дрехите на децата в пералнята, не я притеснява.

Когато й правех намеци за количеството енергия, която консумира, тя казваше, че синът й може да плати за банята на мама.

Освен свекървата, идваше и дъщеря й. Случвало се е да дойде с принадлежностите си за бръснене и да се заключи в банята за час и половина – приготвяйки се за среща. И тъй като идваха заедно, трябваше да забавлявам едната от тях, докато другата беше в банята.

Казах на съпруга си да даде пари на майка си, за да си купи бойлер. Но вместо за бойлер, похарчиха парите за себе си и отново идваха да перат и да се къпят у нас.

Съпругът ми реши да купи бойлер и да го монтира сам. Свекървата нямаше нищо против. Но тя отново се появи на нашия праг.

“Нямаме пари да плащаме толкова много за ток.”

Тя ме избута и се насочи към банята. Това беше последната капка.

“А защо ние трябва да плащаме за тока, който консумирате? Изпреварих свекърва си и застанах на вратата на банята. От този ден нататък един час в банята ще ви струва 10 лв.”

“Какво?! Защо трябва да плащам за нещо в къщата на собствения си син?!”

Вижте още: Харесва ми да съм домакиня

Тя ме отблъсна от вратата и бързо се затвори в банята. Без да се замислям, я заключих от външната страна на вратата и спрях водата. Щом толкова харесва нашата баня, да си седи там. За да не чувам виковете й, пуснах силна музика. Половин час по-късно, съпругът ми, който се прибра отключи вратата.

Вече знаят къде е границата, която не бива да преминават и 2 седмици нито тя, нито дъщеря й са идвали. Изобщо не съжалявам за постъпката си. Съжалявам само, че не направих това по-рано.