НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как правилно да пестите пари от заплатата на съпруга си?

Как правилно да пестите пари от заплатата на съпруга си?

0
Спестяванията ми станаха повод за сериозен скандал със съпруга ми
Как правилно да пестите пари от заплатата на съпруга си?

Спестяванията ми станаха повод за сериозен скандал. Съпругът ми мисли за развод.

Парите никога не стигат и винаги свършват бързо. Но понякога страстта към спестяване може да бъде в ущърб на семейството.

Женена съм от почти 10 години. Живеем добре, имаме собствен апартамент, който съпругът ми наследи от баба си. Той работи, печели малко, но имаме достатъчно. Никога не съм работила, грижа се за дъщерите ни, харесва ми животът на домакиня.

Аз управлявам семейния бюджет. Съпругът ми няма време да прави това. Аз разпределям парите за всички разходи. Освен това, изобщо не ми е трудно да следя промоции и продажби, за да купя това, от което се нуждаем, на добра цена. И все пак с една заплата за четирима души трябва да можете да харчите парите разумно.

Съпругът ми знае, че къщата винаги е чиста, дрехите са изпрани и храната е сготвена. Понякога играе с децата или помага на по-голямата с домашните. Понякога (много рядко) ми помага с неща, с които не мога да се справя сама.

Един ден съпругът ми и аз имахме сериозен конфликт, той се облече и си тръгна. Изключи си телефона, не можах да се свържа с него. Не ми останаха почти никакви пари и половината нощ си мислех какво ще стане, ако той не се върне. За щастие той се прибра на следващия ден и се сдобрихме. Но този епизод и този страх за мен и децата ми останаха с мен дълго време.

Тогава разбрах колко съм уязвима без съпруга си, защото дори нямах спестявания. Започнах да заделям парите, които успявах да икономисам.

Спестяването се оказа доста вълнуващо преживяване. Дори започнах по-често да се занимавам с плетене и продавах плетивата. Тези пари също отиваха в моята касичка.

Всичко вървеше добре до един момент. Съпругът ми, в мое отсъствие, търсил някакъв важен документ, обърнал всичко с главата надолу и се натъкнал на спестяванията ми, които събирах през последните три години. Беше шокиран от размера на сумата.

Вижте още: Дъщерята се зарадва, но зетят отказа подаръка ни

Каза ми, че винаги е давал цялата си заплата на мен, така че семейството да не се нуждае от нищо и никога не би могъл да си помисли, че крия парите. Сега той е напълно разочарован и вече не ми вярва. Дори мисли за развод. Съжалявам за грешката си.

Хубавото е, че не харча абсолютно всички пари и успявам да пестя. Но трябваше да му кажа за тези спестявания. Изглежда, че той все още не разбира за какво са предназначени тези пари. Парите така или иначе биха отишли ​​за нуждите на семейството.