НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сушените плодове са полезни за здравето

Сушените плодове са полезни за здравето

0
Ползи от сушените плодове - ето кога да ги консумирате
Сушените плодове са полезни за здравето

Ползи от сушените плодове, за които трябва да знаете. В някои случаи са по-ефективни от хапчетата.

Сушени смокини

Сухата кашлица често е трудна за лечение. Но можете да я облекчите с консумацията на сушени смокини.

Диуретичните свойства на смокините имат благоприятен ефект върху бъбреците. Те са полезни и за сърдечно-съдовата система.

Сушени кайсии

Този сушен плод има добър ефект върху кръвоносната система. Веществата, които са част от сушените кайсии, разширяват и почистват кръвоносните съдове. Магнезият, който се съдържа в сушените кайсии, облекчава спазмите в стените на кръвоносните съдове. Подобрява състоянието на цялото тяло, а доброто кръвообращение прави чудеса.

Подобрява се състоянието на бъбреците, сърцето, работата на мозъка и паметта.

Стафиди

Помагат много за успокояване на нервите. Експертите ги смятат за отлично средство при раздразнителност. Но хората, склонни към напълняване трябва да ги консумират в умерени количества.

Съдържат много полезни вещества като калия, който е в състояние да удължи младостта на тялото. Високото съдържание на калий активира регенерацията на тъканите и укрепва сърдечно-съдовата система. Стафидите са отлични и за хората с анемия.

Сини сливи

Тези плодове са богати на фибри, органични киселини и полезни микроелементи. Сливите подобряват метаболизма ни, работата на червата и нормализират кръвното налягане. Те са добри и за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.

Ананас

Помага за поддържане на тонуса и за запазване на младостта за по-дълго. Регулира храносмилането и се бори с възпалението.

Вижте още: Домашен обезболяващ мехлем

Сушени череши

Перфектно премахват химикалите от тялото. Това се дължи на голямото количество пектин, който помага за събирането на вредните химикали и за отстраняването им от тялото, без да навлизат в кръвта. Сушените череши са отличен антисептик и отхрачващо средство.

А вие знаехте ли за тези ползи от сушените плодове?