НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народен лек при дращене и болки в гърлото

Народен лек при дращене и болки в гърлото

0
Лечение на болно гърло с домашна рецепта
Народен лек при дращене и болки в гърлото

Лечение на болно гърло с две съставки предлага народната медицина. Този стар лек може да се използва и от деца на възраст над шест години.

Един от най-честите симптоми на настинка, който се появява, е дращене или болка в гърлото.

За щастие, има прост, естествен начин да се отървете от този дразнещ симптом.

Нужни са ви само вода и сол. Гаргарата със солена вода е лек, използван от нашите баби. Полезна е при настинки, инфекции на синусите и други, по-леки проблеми.

Научно е доказано, че солта помага за изтеглянето на водата от тъканите на устната кухина, създавайки солева бариера, която предотвратява връщането на вредни патогени. Това означава, че гаргарата със солена вода всъщност спира вирусите и бактериите, намалява риска от инфекции на устата и гърлото и облекчава възпалението в някои по-леки случаи.

За да направите солена вода за гаргара, трябва да смесите една четвърт или най-много половин чаена лъжичка сол с 230 мл вода.

Вижте още: Чай от дафинови листа и канела гори излишните мазнини

Най-добре е водата да е топла, защото топлината на водата ще облекчи дращенето и болката в гърлото. Освен това, солта ще се разтвори по-лесно в топла вода.

След като сте приготвили солената вода, правете гаргарата, колкото можете за по-дълго. След което, изплюйте.

Препоръчително е да правите тази гаргара поне два пъти на ден. Този метод на лечение на болно гърло няма да има никакви странични ефекти, дори да го правите няколко пъти на ден.