НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Пълният контрол на съпруга доведе съпругата му до истерия

Пълният контрол на съпруга доведе съпругата му до истерия

0
Съпругът ми е пестелив. Следи за всяка похарчена стотинка
Пълният контрол на съпруга доведе съпругата му до истерия

Съпругът ми е пестелив до такава степен, че следи за всяка похарчена стотинка. Вече се замислям за развод.

Отначало тоталният контрол на любимия ласкае жената. Струва й се, че той я обича толкова много, че не пропуска нито една нейна стъпка. Но що се отнася до харченето на пари, това поведение е много досадно.

Оженихме се в тесен семеен кръг. Тъкмо бях завършила университета, търсех си работа, затова се съгласих да не каним много хора. Николай каза, че няма смисъл от много гости, подаръците от тях ще бъдат евтини и няма да покрият разходите за сватбата.

Когато родих дъщеря ни, разходите се увеличиха. Съпругът ми искаше да пазя касовите бележки, за да види за какво е похарчена заплатата му и дали съм купила нещо излишно. Той преглеждаше касовите бележки и ми даваше пари за нови покупки.

Когато се върнах на работа, животът ми стана малко по-приятен. Купувах не само това, което ми трябва, но и това, което искам. Но въпреки, че и аз изкарвам пари, съпругът ми продължава да брои всяка стотинка. Той се ядосва, когато случайно изхвърля бележка от магазина.

Всеки ден слушам да говори само за пари и колко лош е шефът му. Вече ми писна от кавги за пари. Докато съпругът ми дава пари за сметки и хранителни стоки, аз купувам дрехи за всички и поемам разходите за училището и танците на дъщеря ни.

Вижте още: Имам връзка с женен мъж и не искам да се разделя с него

След толкова години сериозно се замислям за развод. Съпругът ми е пестелив толкова, че вече не можем да живеем спокойно.

Когато имате дъщеря, гледате на нещата по различен начин. В края на краищата тя трябва да бъде научена да се грижи за себе си и да има адекватно отношение към парите. Печелим пари не само за да оцелеем, понякога искаме да се наслаждаваме на живота, а не просто да броим всяка стотинка.