НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Прекъсване на отношенията или почивка от семейния живот?

Прекъсване на отношенията или почивка от семейния живот?

0
Съпругът ми се изнесе от дома и отиде при майка си
Прекъсване на отношенията или почивка за съпруга от семейния живот?

Съпругът ми се изнесе от дома. Отиде да живее при майка си.

Семейният живот е пълен с различни изпитания. Някои семейства успешно преминават тези тестове и продължават да работят върху отношенията. Други имат нужда от “рестартиране”. Но може да настъпи и край на взаимоотношенията.

Заедно сме от 10 години. Имаме син на 8 години, живеем в моя апартамент, и двамата работим. Трябва да призная, че последните 2 години бяха трудни. В един момент и майка ми, и свекървата се нуждаеха от грижи. Мъжът ми и аз имахме проблеми в работа. Но успяхме да преодолеем всичко.

Иван беше съкратен същата година. Това го събори. Докато се занимавах с домакинството и синът ми, посещавах нашите майки в допълнение към работата, той спеше, лежеше на дивана и гледаше телевизия. За щастие, няколко месеца по-късно си намери друга работа със същата заплата.

Работното му място беше малко по-далеч и той имаше повече отговорности.

Започна да се прибира по-късно, по-уморен и раздразнен. Ако го помолех да ми помогне с домакинството, той мърмореше, че е твърде уморен. Затова трябваше редовно да му напомням, че въпреки че работата ми е по-близо, всички други отговорности са върху плещите ми. Вършех всичко и не си позволявах да легна на дивана и да не правя нищо.

Започнахме да спорим още повече. Не винаги аз съм била инициатор. Стигна се дотам, че съпругът ми се обиди и ми обяви бойкот за една седмица. Опитах се да не обръщам внимание на такова детинско поведение и да си върша работата. Докато един ден той започна да си събира нещата.

Направи го демонстративно. Не го попитах нищо. Когато приключи, ми каза, че има нужда от почивка. Бил уморен. С тези думи съпругът ми се изнесе и отиде при майка си.

Тя ми се обади почти веднага. Искаше да говоря със съпруга си, но аз й отговорих, че и аз имам гордост. Щом си е тръгнал, той да ме потърси.

Вижте още: Неблагодарни дъщеря и син. Забравиха за мен

Изминаха шест месеца. Домакинските ми задължения намаляха. А и синът ми помага. Ангажиментът за посещение на свекървата също отпадна. Синът й е с нея. От време на време Иван се среща със сина ни, но не контактува с мен.

Да, парите са по-малко, но ми е по-леко на душата. Затова, когато Иван се появи на прага на апартамента, го отпратих с чиста съвест обратно при майка му. Очевидно той не си е представял завръщането така. Изглежда, че той наистина си мислеше, че ще бъде посрещнат с отворени обятия.

Това прекъсване на връзката ме накара да разбера, че за нормален живот присъствието му изобщо не се изисква. Следващата седмица майка ми ще се премести при нас. Тя ще ми помага с домакинската работа и със сина ми. Мисля, че ще живеем добре.