НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как се живее със свекърва под един покрив, без да полудееш?

Как се живее със свекърва под един покрив, без да полудееш?

0
Мирното съжителство със свекървата е възможно
Как се живее със свекърва под един покрив, без да полудееш?

Мирното съжителство със свекървата е възможно. В днешната статия ще разберете каква е тайната!

Когато съпругът ми предложи да живеем с майка му, докато се преместим в собствен дом, веднага се съгласих. Тогава тази идея ми се стори доста разумна.

И въпреки че беше ясно, че ни очакват трудности, тъй като отношенията със свекърва ми не вървяха добре от самото начало, аз бях готова да търся компромиси и да направя всичко, за да се разбираме.

След 3 години постоянни скандали и претенции, желанието ми да намеря общ език с тази жена най-накрая изчезна.

За да не бъда голословна ще дам като пример последната случка, която абсолютно ме разстрои.

Преди няколко седмици брат ми дойде на гости, без да се обади. Аз, разбира се, се зарадвах. Но свекървата изрази крайно недоволство от посещението му.

Вечерта, когато брат ми си тръгна тя реши да ми напомни коя е господарката на къщата. Каза, че нямам право сама да каня гости в къщата. Поне да й поискам разрешение.

Стискайки юмрук, за да не кажа нещо излишно в емоциите си, вежливо отговорих, че близките ми могат да идват при мен, когато пожелаят.

Оправдавах пълното си право да каня гости с факта, че през всичките 3 години от пребиваването ми в нейната къща постоянно инвестирах пари в жилището. Ремонтът в банята беше изцяло за моя сметка.

След като ме изслуша, намусено отиде в стаята си.

Съпругът ми се прибра ядосан от работа. „Какво се случи отново? Защо майка ми трябва да търпи твоите лудории през цялото време? Извини й се незабавно, иначе утре ще подам молба за развод!”

И се извиних. Но не на свекърва си, а на себе си, че изгубих толкова време и усилия за тези хора. След това спокойно си събрах нещата и отидох при майка си.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, въпреки че имаме деца

Те бяха изненадани от подобно развитие на събитията.

След няколко дни съпругът ми пристигна с цветя и ме помоли да се върне у дома. Той каза, че майка му също моли за прошка. Така че, след малко размисъл, все пак се съгласих да дам втори шанс на това семейство. Оттогава всичко е тихо и спокойно.

Най-накрая успях да разгадая тайната на мирното съжителство със свекървата. Да не показвам страха си и да да не й позволя да почувства морално превъзходство над мен. В противен случай ще живея в ролята на наемател, а не на законна съпруга на сина й.