НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Майка: Една история за неблагодарността и вземането на трудно решение

Майка: Една история за неблагодарността и вземането на трудно решение

0
Грижеше се за тях цял живот, но накрая ги изгони
Майка на две дъщери: една история за неблагодарността и вземането на трудно решение

Грижеше се за тях цял живот, но накрая реши да живее за себе си и изгони дъщерите си от апартамента. Те бяха достатъчно големи, за да поемат отговорност за живота си.

Когато беше на тридесет години приятелката ми роди втората си дъщеря и буквално година по-късно любимият й съпруг почина. Тя остана да живее в две стаи с петгодишно момиче и бебе.

Работеше като за трима. През цялото си свободно време беше ангажирана с отглеждането на момичетата. Но тя не получи никаква благодарност от тях, за съжаление. Опита се да не губи надежда, че момичетата след завършване на университета ще започнат работа и ще й помагат. Не се получи точно така.

Един ден, след поредната трудна смяна, тя заварила непознат млад мъж у дома.

Голямата й дъщеря й представила своя приятел. Казала й, че ще живеят в апартамента, докато не наемат свой. Тя отново се довери на дъщеря си.

Скоро тя роди. Започнаха да се карат, което не е изненадващо, защото апартаментът е много малък. Отначало дъщерите живееха в една стая, а приятелката ми в друга. Тогава по-малката се премести в стаята на майка си, а младото семейство – в бившата детска стая.

Прибирайки се от работа един ден, тя отново била посрещната със същата новина, този път от малката дъщеря.

Търпението й се изчерпа. Очевидно по-малката дъщеря е очаквала майката да се премести в кухнята или банята, за да отстъпи място на младото семейство.

Вижте още: Майка ми изчезна, когато бях на 11 години

След като изслушала дъщеря си, тя казала че им дава един месец да си намерят жилище.

Въпреки че били недоволни и я обиждали, тя била непреклонна. Вече е на 60, а те са достатъчно големи.

Тя се грижеше за тях цял живот. Щом искат да уредят личния си живот, нека го направят в собствения си апартамент. Между другото, приятелката ми не съжали за решението си. Справя се много добре.

Вие как бихте реагирали в подобна ситуация?