НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Липсата на внимание кара свекърва да унищожи семейството на сина си

Липсата на внимание кара свекърва да унищожи семейството на сина си

0
Живеем като съквартиранти: съпругът ми се прибира само да спи
Съпругът ми прекарва повече време с майка си, отколкото с мен

Живеем като съквартиранти – съпругът ми ходи при майка си след работа. А аз си стоя сама у дома.

Свекърва ми живее сама от 15 години. Тя постоянно се обажда на сина си и го моли да отиде при нея след работа. Той й помага в ежедневието.

След развода със съпруга си свекървата живееше със сина си в двуетажна къща. Но реших, че е по-добре да живеем отделно след сватбата, за да няма конфликтни ситуации.

Исках да бъда господарка на къщата, а не неканен гост.

От време на време заедно посещавахме свекървата. Не трябва да забравяме родителите си. Нямах нищо против да й помогна, да поговорим. Като цяло създадохме приятелски отношения от разстояние. Проблемът е, че апартаментът, в който живеем, е на 10 минути пеша от къщата й. Затова, всяка вечер, след работа съпругът ми отива при нея на чай, да забие пирон, да поправи пералнята.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, въпреки че имаме деца

Бих проявила разбиране, ако самата тя не можеше да се справи. Но понякога тя го моли да смени крушката, след това да премести дивана, защото духа от прозореца. Това продължи два месеца и тогава реших, че трябва да помоля съпруга си да се заеме с нещо из апартамента. Така той ще бъде зает и няма да може да ходи всеки ден при майка си. Всъщност се оказва, че той просто се прибира, понякога дори не вечеря и си ляга. Когато си разделихме отговорностите, той разбра, че и на мен не ми е лесно да съчетавам работата и домакинските задължения.

Свекървата не се обиди, той все още я посещава 3 пъти седмично. Но вчера тя се обади и каза, че е много зле, така че той отиде при нея. Само аз знам, че това не е вярно. Преди няколко дни я видях в търговски център, беше весела и разговаряше с приятелки. След работа той първо минава през майка си, след което се прибира. Според мен живеем като съквартиранти, а той ми казва, че не съм права и се държа егоистично.

Как бихте излезли от тази ситуация?