Основно правило за здраве и дълголетие е никога да не пиете дори глътка вода по време на хранене. В противен случай организмът се задръства.

Според Иван Павлович повечето здравословни проблеми се дължат на задръстване на червата и неправилен прием на храна. Храната и водата не трябва да се консумират едновременно.

„Ако отпиете поне една глътка по време на хранене или веднага след хранене, никога няма да сте здрави – уверява лекарят.

Рано или късно организмът се задръства.

„Когато бях на 52 години, официалната медицина ме осъди почти на смърт“, разказва Неумивакин приживе. Изписаха ме като безнадеждно болен. Почти не можех да ходя. Кръвното налягане се повиши, на крака ми се появи гангрена. Започнах да търся откъде идват болестите и разбрах, че е необходимо да се прочисти тялото.

Целият му дългогодишен медицински опит е довел до създаването на система за подобряване на здравето на космонавтите. Королев поискал от Неумивакин да разработи проста и ефективна техника, която да позволи на пилотите да съхранят работоспособността си в продължение на много години без хапчета и операции. И лекарят я създал!

Повечето от нашите заболявания се дължат на факта, че храната буквално гние в червата. Въпреки това, при лечение на заболявания, нито един лекар не обръща необходимото внимание на прочистването на тялото.

Необходимо е да сдъвчете всяка хапка на каша, а не да преглъщате цели парчета и в никакъв случай не пийте вода! Тъй като течността намалява концентрацията на стомашния сок и увеличава времето за смилане на храната. Месото в стомаха започва да гние. Черният дроб се запушва и там започва да се развива цялата патогенна флора.

Вижте още: Индийска маска срещу косопад

Основно правило за здраве е пиенето на вода да бъде не по-рано от 2 часа след или 15 минути преди хранене.

„Сега всички казват „пийте вода“. Но нито кафе, нито сокове, а чиста вода! Трябва да пиете един и половина литра вода на ден.“

Според Неумивакин водата е храна номер едно. Изпийте чаша вода веднага щом почувствате глад. Водата не само насища клетките с течност, но и премахва токсините от тях, което има благоприятен ефект върху здравето.