НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Скромна сватба: Как да простя на родителите ми, че не ми помогнаха?

Скромна сватба: Как да простя на родителите ми, че не ми помогнаха?

0
Родителите обичат сестра ми повече от мен
Скромна сватба: как да простя на родителите ми, че не ми помогнаха?

Родителите обичат сестра ми повече от мен. Как да им простя?

Преди пет години се ожених. Сватбата беше скромна. Няма нищо странно в това. Мнозина просто нямат средства за пищна сватба, но родителите винаги присъстват на сватбата на децата си.

Ожених се за мой състудент. Когато ми предложи брак, родителите ми отказаха да участват в организирането на сватбата и да помогнат финансово. Мама веднага ми каза, че тази връзка няма да продължи дълго, така че тя и татко няма да участват в това. Затова тихо подписахме и отпразнувахме събитието с приятели. Родителите дори не ни поздравиха.

Завършихме задочно, преместихме се в апартамент под наем. Наскоро ни се роди син. Получавам само съобщения от тях за празниците. Примирих се с факта, че съм по-голяма сестра и цялото внимание на родителите ми е насочено към сестра ми.

Те имат прекрасни отношения с нея. През целия ми живот ме напътстваха, казваха, че трябва да бъда независима и да постигам всичко сама. Въпреки че е с 2 години по-малка, винаги съм износвала дрехите й, защото тя растеше много бързо. Те се учеха с мен, а за сестра ми даваха мило и драго.

Записваха я на уроци, плащаха за учители. Спомням си как тя избра престижен университет в столицата, но не се класира за стипендия. Естествено, родителите ми се съгласиха да плащат за нейното обучение. Когато аз кандидатствах, веднага ми дадоха да разбера, че или получавам стипендия, или сама плащам за обучението си. Добре, че се класирах.

Почти не общувам с родителите си, животът ми се подобри, съпругът ми получи повишение. Справяме се. Имах късмет със свекъра и свекървата. Подариха ни апартамент за сватбата. Но трябваше да се направи ремонт и се нанесохме наскоро. А родителите ми ни поздравиха лаконично за сина ни, сякаш не им пукаше, че имат внук.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, въпреки че имаме деца

Мама ми се обади преди седмица. Дори бях изненадана, защото обикновено дава само празни обещания. Разказа ми за сватбата на сестра ми, че младоженецът е красив и интелигентен. Смешното е, че според тях трябва да изтегля заем за сватбата на сестра ми. В този момент започнах да се смея истерично, до сълзи. Родителите ми нямат пари, няма да им дадат заем, защото те взеха апартамент на кредит за младоженците. Боже, колко несправедливо е това. Между другото, не бях поканена на сватбата. Пожелавам й щастие, родителите обичат сестра ми повече от мен, но тя няма вина. След като са намерили пари за апартамент, ще съберат пари и за сватбата.