НАЧАЛО ЗДРАВЕ С този лек ще забравите за болката в гърба

С този лек ще забравите за болката в гърба

0
Болка в гърба - лек от съставки, които имате у дома
С този лек ще забравите за болката в гърба

Болка в гърба може да се появи както при млади, така и при възрастни хора. Важно е да започнете лечение навреме.

Тези, които вдигат и носят тежко, и тези, които работят в изправено положение – зъболекари, хирурзи, сервитьори, готвачи, фризьори, музиканти, са по-застрашени.

Работещите в офис, също изпитват болка в гърба.

Освен това, често се появяват трайни деформации на гръбначния стълб. Налягането все повече се прехвърля към прешлените и дисковете, така че може да стане толкова голямо, че да разкъса влакнестия пръстен на диска и да причини херния.

Заради неправилната диета, все повече хора са с наднормено тегло, което претоварва гръбначния стълб и особено лумбалната област. Мускулите на торса поемат около 30% от натоварването върху цялото тяло, а продължителното седене и бездействие отслабват мускулите на торса и гръбначния стълб, което води до появата на болки.

Неправилната стойка обикновено е придружена от умора и лека болка и е признак на отпуснати мускули на гърба, затова говорим за слабост на гръбначния стълб. Децата трябва да се научат на правилна стойка, правилен начин на стоене, седене, лежане на твърдо плоско легло.

Не можем да повлияем на процеса на стареене, но със сигурност можем да премахнем причините, които допринасят за по-бързото развитие на дегенеративни промени. Лечението на лумбаго първо се свежда до преглед от лекар, който ще определи терапията въз основа на анамнезата, обективно изследване, ако е необходимо и накрая физиотерапия и упражнения.

Болката в гърба не винаги е придружена от някои дегенеративни нарушения. Понякога може да възникне заради напрежение, а единственият лек за това състояние е масаж на гърба.

След това лечение няма да изпитвате болка поне през следващите пет години.

Комбинацията от сол и зехтин лекува болката в шията и гърба.

Ще забележите резултатите след първото приложение, а болката ще изчезне напълно след две седмици редовен масаж.

Съставки:

  • 10 супени лъжици сол
  • 20 супени лъжици зехтин

Приготвяне:

Сложете съставките в стъклен буркан, затворете и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои няколко дни при стайна температура.

Начин на употреба:

Масажирайте болното място всяка сутрин. В началото е необходимо да правите масаж за 2-3 минути, а след няколко дни постепенно увеличавайте времето за масаж, докато достигнете 20 минути на ден. След масажа покрийте врата с топла кърпа.

Вижте още: Домашен лек за гъбички по ноктите

След десет дни масаж, кръвообращението ви ще се подобри и хрущялът и костната тъкан ще започнат да се регенерират. Ще почувствате голямо облекчение.

Тази смес е добра срещу главоболие, а тялото е напълно почистено от токсини. Вашият метаболизъм ще се ускори и вие ще се чувствате подмладени и пълни с енергия в продължение на няколко години.