НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Заради дубликата на ключа от апартамента със свекърва ми се скарахме

Заради дубликата на ключа от апартамента със свекърва ми се скарахме

0
Свекървата иска да идва в апартамента ни, когато си пожелае
Заради дубликата на ключа от апартамента със свекърва ми се скарахме

Свекървата иска да идва в апартамента ни, когато си пожелае. Дори поиска дубликат на ключа.

Най-добре е да има установени граници между роднините. В противен случай отношенията ескалират и се стига до кавги и конфликти.

Докато живеехме със съпруга ми в едностайния ми апартамент, свекървата не ни посещаваше често. Тя идваше, когато я поканим. Това ме устройваше.

Всичко се промени, когато решихме да си вземем апартамент с ипотека. Ще дадем моя едностаен апартамент под наем, а с парите ще плащаме част от ипотеката. Планът беше отличен. Още не се бяхме нанесли в новия апартамент и свекървата започна да иска дубликат.

Попитах я защо иска ключ от апартамента. Тя ми отговори, че това е домът на сина й и тя може да идва, когато си пожелае.

Напомних й, че това не е неговият, а нашият апартамент.

Опитах се да не обръщам внимание на това, че свекървата иска да идва в апартамента ни, когато тя реши. Мислех, че с времето нещата ще се успокоят, докато един ден не получих обаждане.

Когато купихме апартамента, той вече беше с аларма. Един прекрасен есенен ден със съпруга ми отидохме по работа в другия край на града. Изведнъж ми се обаждат и ми казват, че някой е влязъл в апартамента, но системата не е изключена. Казах, че не сме ние. И не сме давали ключ на никого.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, въпреки че имаме деца

Оказа се, че в апартамента е влязла свекърва ми. По някакъв начин е успяла да склони съпруга ми да й даде дубликат от ключовете от апартамента. Самият той не е очаквал подобно поведение от майка си.

Гневът ми нямаше граници. Веднага й взех ключовете и й забраних изобщо да идва у нас. Когато съпругът ми я попита какво изобщо прави тук, тя каза, че тъй като е посветила целия си живот на него, всичко негово е и нейно.

Казах на съпруга си, че ако още веднъж й даде ключове, той ще отиде да живее с майка си, а аз ще остана в апартамента.