НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Снахата обикаля из салоните за красота, а у дома не върши нищо

Снахата обикаля из салоните за красота, а у дома не върши нищо

0
Синът и снахата не ми говорят, въпреки че им подарих апартамент
Снахата обикаля из салоните за красота, а у дома не върши нищо

Синът и снахата не ми говорят, защото им направих забележка. Явно не искат да им давам никакви съвети.

Снаха ми е от голямо семейство. Реших, че синът ми ще живее добре с нея, защото децата от многодетни семейства порастват като грижовни и любезни хора, които се стремят да създадат свое голямо семейство. Той ми каза, че винаги ще бъде на страната на любимата си. Но сега виждам, че тя изобщо не е добра домакиня.

Всяка майка иска да повери сина си в надеждните ръце на снаха си.

Синът ми се ожени за Вера преди три години. Преди сватбата обсъдихме жилищния въпрос. Вера искаше апартамент под наем, за да не ни пречат. Реших да им дам едностайния апартамент. Исках да помогна на децата да спестят от наем. След скромната сватба направихме козметичен ремонт и младоженците се нанесоха. Мислех, че те ще направят добър ремонт навреме и ще внесат красота в апартамента.

И двамата вече работят и изкарват добри пари. Но когато отида да ги посетя, ми става тъжно. Нищо не се е променило. Не са сменили нито старите съдове, нито старите пердета. Снахата постоянно ходи по салони за красота, тя и синът ми имат скъпи лаптопи и смартфони. Апартаментът трябва да бъде подреден, за да не се срамуват пред гостите. Въпреки че, работят, в последно време синът ми започна да взема заеми от мен.

Веднъж Вера ми се обади и ме помоли да й дам някакво спално бельо. Сестра й щяла да й идва на гости за няколко дни. Този път не замълчах. Упрекнах я, че харчи парите си по салони за красота, а не се е погрижила за основни неща в апартамента. Казах й, че тя е домакинята и това е нейна грижа.

Вижте още: Предстои ми да направя най-трудния избор в живота ми

Вечерта синът ми дойде при мен и ми каза да не говоря повече с жена му по този начин. Животът й не е бил лек затова той се грижи за нея и иска нищо да не й липсва. Само че не става въпрос за пари, колко приятелки с ниски доходи имам, а домовете на всички са чисти, на масата винаги има прясна баница. Той не вижда как е разглезил жена си. Тя не се грижи за това дрехите му да са изпрани и изгладени.

След тази случка синът и снахата не говорят с мен вече трети месец. А от моите познати научих, че Вера е бременна. Чувствах се толкова тъжна, че им помогнах толкова много, а те са неблагодарни. Разбира се, искам да виждам внука си, трябва да отида и да се помиря с тях.

Вие какво мислите за тази ситуация? Имам ли право така да се намесвам в живота на децата?