НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ферментиралият чесън в мед лекува грип и настинки

Ферментиралият чесън в мед лекува грип и настинки

0
Ферментирал чесън в мед срещу настинки, грип и кашлица
Ферментиралият чесън в мед лекува грип и настинки

Ферментирал чесън в мед е комбинация, която лекува настинки, грип и кашлица. Освен това, подсилва имунитета.

Чесънът и медът имат мощни лечебни свойства. Ако направите ферментирал продукт от тях, ще получите допълнителен здравословен пробиотик, който ще ви поддържа здрави през цялата зима.

Чесънът отдавна се смята за едно от най-ефективните лекарства срещу различни заболявания и ако се консумира в комбинация с мед на празен стомах, ще бъде от максимална полза за организма.

Медът и чесънът са най-полезни, когато се консумират сурови, и дори по-полезни, когато са във ферментирала форма. Смята се, че тази комбинация може да предотврати дори рак.

Как се прави тази лечебна смес?

Медът само засилва полезните свойства на чесъна. Консумацията на мед и чесън на празен стомах за една седмица значително ще подобри вашето здраве. Можете да направите паста от мед и чесън, а също така да приготвите ферментирала смес.

Рецепта за паста от мед и чесън

Съставки:

  • 1 чаша мед
  • 10 скилидки чесън

Приготвяне:

Смелете обеления чесън в блендер. Сложете го в буркан и добавете меда. Затворете буркана и го оставете на хладно място за една седмица.

Консумирайте всеки ден по една лъжица на празен стомах в продължение на седем дни. След това, направете почивка за една седмица и повторете лечението.

Ползи: подобрява кръвообращението, регулира кръвното налягане, намалява нивото на лошия холестерол, намалява възпалението, укрепва имунната система, облекчава кашлицата и лекува организма от настинки и грип. Докато използвате този лек, се препоръчва да избягвате мазни храни и захар.

Ферментирал чесън в мед

Съставки:

  • чесън
  • мед

Приготвяне:

Притиснете скилидките със страната на ножа. Това ще улесни почистването и е достатъчно, за да се освободи алицинът. Напълнете буркана с възможно най-много почистен чесън и залейте с качествен пчелен мед.

Затворете буркана или го оставете леко отворен и го поставете на тъмно място. Чесънът вероятно ще изплува на повърхността. Суровият истински мед съдържа полезни ензими, необходими за започване на ферментацията.

Вижте още: С този лек ще забравите за болката в гърба

Ако използвате фалшив мед, ферментацията няма да започне. Поставете чиния под буркана. След няколко дни ще забележите мехурчета. Затворете плътно капачката и обърнете буркана.

По този начин всички скилидки чесън могат да бъдат добре накиснати в мед. След това, обърнете буркана и отново разхлабете капачката, за да може освободеният газ да излезе.

Оставете да ферментира за един месец, на тъмно и хладно място, след което съхранявайте в хладилник. Яжте по една скилидка с мед сутрин на гладно. Сместа става лечебна след три дни, така че ако искате, можете да започнете да я консумирате веднага.