НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как е правилно да се раздели наследството между роднини?

Как е правилно да се раздели наследството между роднини?

0
Брат ми иска да разделим апартамента поравно
Как е правилно да се раздели наследството между роднини?

Брат ми иска да разделим апартамента поравно. Въпреки че, той има достатъчно пари и това наследство не му трябва.

С брат ми никога не сме били особено близки. Аз съм по-голяма с една година. Вместо да комуникираме по нормален начин, често се карахме и биехме.

През ученическите си години харесвах неща, свързани с изкуството – мода, дрехи, прически, музика и филми. Всички ме обичаха. Учителите постоянно ме хвалеха за моите таланти, въпреки че, математиката и точните науки не ми бяха силна страна. Имах много фенове, така че нямах приятелки. Защото, темите им на разговор, както винаги, бяха как да си намерят гадже.

Брат ми, от друга страна, носеше очила (сега има лещи), беше с наднормено тегло и постоянно четеше книги. Един ден момиче от съседния клас настрои своя съученик срещу мен. Започна да ме заплашва, да крещи и дори да ми дърпа косата. На следващата почивка изтичах при брат си със сълзи на очи за помощ. Но той ми отказа, като се позова на факта, че „този ще го счупи наполовина“.

Как може да не помогне на собствената си сестра? След като завършихме училище, отидох в университета и общувах само с майка си.

Ожених се много по-рано, отколкото брат ми дори успя да си намери приятелка. Освен това, той се ожени за първото си гадже. Аз се разведох със съпруга ми.

Минаха години и остаряхме. Беше трудно за мама да се справя сама и реших да се преместя при нея с дъщеря ми. Не давахме излишни пари за наем и мама беше по-весела. Ходех на работа, а дъщеря ми оставаше при баба си.

Майка ми се разболя и буквално за месец и половина почина. На погребението се видяхме с брат ми за първи път от много дълго време. Той се беше променил външно. Беше стартирал собствен бизнес. Имаше три деца.

Мислех, че брат ми няма да има претенции за апартамента. Но много сгреших. Той поиска да продадем апартамента и да разделим парите. Това не ме устройваше.

Тогава той даде едната стая под наем на семейство с дете. Съпругът пие, а съпругата никога не спира с истериите. Защо изобщо имаха дете? Естествено, дъщеря ми и аз не можем да живеем в такива условия – постоянни писъци и скандали, мръсотия.

Вижте още: Прекъсване на отношенията или почивка от семейния живот?

Помолих брат ми да ми даде време да събера пари, за да откупя неговата половина от апартамента. Но той ми затвори. Как можеш да причиниш това на собствената си сестра?

Чувствам се като в капан и моралното ми здраве се влошава всеки ден. Вече започнах да пия успокоителни. Мисля да намеря съпругата на брат ми в социалните мрежи. Може би тя ще ме разбере като жена. Просто нямам друга идея. Не знам какво да правя.