НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тялото, пълно с токсини, изпраща определени сигнали

Тялото, пълно с токсини, изпраща определени сигнали

0
Повишена токсичност в организма - симптоми
Тялото, пълно с токсини, изпраща определени сигнали

Повишена токсичност в организма е състояние, при което тялото започва да изпраща определени сигнали. Ето на какво да обърнете внимание.

Искате ли да разберете в какво състояние е тялото ви? Обърнете внимание на сигналите, които ви изпраща за това дали е чисто и здраво или е пълно с токсини.

Токсините се абсорбират от тялото ви всеки ден – чрез дишането, храната, водата и дори през кожата.

Обикновено се неутрализират в черния дроб и ги изхвърляте с изпражненията и урината. Липсата на физическа активност, евентуално допълнена от неправилна диета, може да ви попречи да направите това.

В този случай тялото ви ще ви изпраща сигнали. Ето 4-те най-често срещани от тях:

Физиологични нужди

Честите посещения на тоалетната са знак, че имате твърде много токсини в тялото си. Но не е нужно да се притеснявате веднага.

Токсините така се отстраняват от тялото. В противен случай те биха могли да се абсорбират отново в тялото, например в дебелото черво.

В тези случаи е препоръчително да се консумират повече течности, чайове и пробиотици. Това ще помогне за подобряване на чревната микрофлора.

Неприятен дъх

Друг типичен признак на повишена токсичност в организма е лошият дъх.

Това може да бъде резултат от патогенни бактерии в устата и стомаха ви или от високи нива на токсини в тялото, които претовареният черен дроб не може да обработи.

За да се справите с лошия дъх, мийте ежедневно не само зъбите, но и езика си, а също така пийте чай от магданоз, който е естествен детоксикатор.

Не понасяте определени миризми

Ако някои парфюми или цигарен дим причиняват тежки алергични реакции, това може да е заради наличието на токсини в тялото ви. Същото се случва и при чернодробни проблеми.

Тогава дихателните пътища се запушват и усещате ароматите много по-интензивно от обикновено. Това може да доведе до главоболие или гадене.

В този случай ще ви помогне чаят от цветове на глог или глухарче.

Вижте още: Сироп от билки и дафинов лист

Трудности при отслабване

Документирани са много случаи, при които токсините в организма възпрепятстват загубата на мазнини.

Уверете се, че имате здравословен начин на живот, движите се и консумирате продукти с високо съдържание на фибри и ензими (сурови плодове и зеленчуци).

По този начин се освобождавате не само от токсините, но и от допълнителното тегло.

Не забравяйте, че е по-добре да почистите тялото навреме и да избегнете сериозни заболявания като рак или диабет, отколкото да лекувате тези заболявания по-късно.