НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Снахата не харесва подаръците за внука

Снахата не харесва подаръците за внука

0
Снахата е алчна и иска скъпи подаръци за внука ми
Снахата не харесва подаръците за внука

Снахата е алчна и иска определени суми пари, вместо подаръци за внука ми. Но аз не разполагам с такива възможности.

На първо място младите родители се нуждаят от финансова подкрепа. Всеки знае, че отглеждането на дете не е евтино удоволствие. Особено в началото, когато трябва да влезете в нов режим както морално, така и физически.

Никога не съм харесвала избраницата на сина ми. Но това е негов избор. Когато той реши да се ожени, дадох всичките си спестявания за сватбата. Празникът беше много хубав. Проблемите започнаха веднага след нея.

Снаха ми искаше да продам 3-стайния си апартамент и да им дам част от парите, за да могат да си купят жилище. Тази опция изобщо не ме устройваше. Първо, не искам да се местя никъде. Второ, имам и дъщеря. Тя не е омъжена, но живее отделно и плаща ипотеката. Дъщеря ми никога не е претендирала за моето жилище. Ще бъде честно, ако децата си разделят апартамента поравно, когато вече ме няма.

Снаха ми ме нарече егоист, че не искам да помагам на сина си. Но не мога да правя това през целия си живот! Той вече не е малко момче, сам трябва да се грижи за семейството си и да мисли за бъдещето. След тази кавга почти не общувахме. Снахата сякаш му забраняваше да го прави.

Той ми се обади и каза, че ще ставам баба. Мислех, че сега можем да подобрим отношенията си. Купих торта и отидох да ги посетя. Снахата отново искаше да продам апартамента.

Тръгнах си и отново спряхме да общуваме. Дори не бях поканена на изписването от болницата. Разбрах, че снаха ми е родила седмица по-късно, когато синът ми се обади. Събрах всичко, което имах, до последната стотинка и отидох да видя внука си.

Но снахата заби носа си в плика от прага и изсумтя недоволно. Вероятно си мисли, че имам някаква тайна чанта с пари в къщата си. Видях внука си и се прибрах. Оттогава не са ме канили на гости.

След няколко месеца реших да се обадя. Този път подарих на внука си дрехи и памперси. Само снахата не оцени подаръците. Тя отново каза, че имат нужда от пари, а не от парцали. Бях много обидена и огорчена, че никой не оцени усилията ми.

Вижте още: Родители и деца: История за човешките грешки

Писна ми от постоянни претенции. Синът спря да ми се обажда и да ме кани на гости. Едва наскоро ми се обади, за да каже, че рожденият ден на внука ми наближава. Мога да им отида на гости, представете си. Само най-важното, да не забравям подаръка. И тогава снахата грабна телефона и ми каза точната сума, която трябва да донеса. Но аз нямам тези пари.

Не знам какво да правя. Искам да виждам внука си и да участвам във възпитанието му. Но снахата е алчна и иска само пари от мен. Не бих се изненадала, ако в бъдеще започне да казва на сина си колко лоша е баба му. Много ме е страх от това!