НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да разберете дали във вашето обкръжение има лицемерен човек?

Как да разберете дали във вашето обкръжение има лицемерен човек?

0
Лицемерен или истински приятел имате до себе си?
Как да разберете дали във вашето обкръжение има лицемерен човек?

Лицемерен или истински приятел имате? Има няколко признака, по които можете да разпознаете кога един човек не е искрен.

Филтрирайте обкръжението си и избягвайте токсичните хора!

Човек, на когото сте наистина скъпи, никога няма да ви вмени вина за каквито и да било действия или мисли. За някои това изглежда очевидно, но за други може да бъде истинско откритие.

Често възприемаме критиката от близките си като нещо, което ни прави по-добри. Ние приемаме горчивите думи за това колко сме незначителни като лечебен нектар, който може да се окаже истинска отрова, която убива любовта и топлината във взаимоотношенията.

Любящият човек никога няма да ви остави сами с проблемите ви. Той няма да каже: „Животът си е твой и ти решаваш какво да правиш с него“. Поне ще попита как може да помогне в тази ситуация.

Ако вашият близък приятел или партньор остане безразличен, когато имате нужда от неговата подкрепа, трябва да помислите дали не е време да се сбогувате с него.

Друг показателен фактор за това колко искрен е човек е навикът му да споделя новини. Ако трябва постоянно да обсъждате някакви проблеми и житейски провали, най-вероятно събеседникът ви обича да прехвърля негативните си емоции върху вас.

Има дори една еврейска мъдрост по тази тема: „Не се доверявайте на човек, който е готов да сподели с вас само своите трудности, но крие радостите за друг“.

Човек, достоен за вашето доверие, сам ще ви се довери. Той ще се радва да сподели добрите новини с вас и да отпразнува както своите, така и вашите победи. И като правило такива хора могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка.

Често се случва хората да изгубят връзка помежду си, когато единият навлезе в нов етап от живота си, а другият остане на същото място.

Вижте още: Ритуали с метла за привличане на пари

Когато един човек се развива и се стреми към повече, а другият просто стои на едно място, между тях се разтваря огромна пропаст. На мястото на любовта и взаимното разбирателство се появяват завист и негодувание, а на мястото на взаимопомощта – чувство за несправедливост.

Разбира се, един мъдър човек няма да разкаже на всички за успеха си. За съжаление, в нашия свят е много трудно за такива наивници с широко отворена душа. Затова не обвинявайте някого в лицемерие, ако пази постиженията си в тайна. Неслучайно казват, че щастието обича тишината.

Вече можете да разпознаете дали имате лицемерен или истински приятел до себе си.