НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Излязох в отпуск по майчинство, а съпругата ми се върна на работа

Излязох в отпуск по майчинство, а съпругата ми се върна на работа

0
Излязох в майчинство вместо съпругата си
Излязох в отпуск по майчинство, а съпругата ми се върна на работа

Излязох в майчинство вместо съпругата си. Мои познати също искат да го направят, но се страхуват от подигравките на роднини и приятели.

Аз съм на 36 години и съм уеб разработчик. Винаги съм обичал да работя дистанционно. Обичам и децата. Ето защо, когато разбрахме, че семейството ни ще се увеличи, не сме обмисляли дълго кой от двамата ще излезе в отпуск по майчинство. Имах късмета да срещна човек със същите нагласи и възгледи като моите. Тъй като заплатата на съпругата ми е по-висока, решихме аз да изляза по майчинство.

Колегите, разбира се, бяха изненадани.

Промени ли се животът ми? Разбира се. Преди можех да изляза от къщата само с телефон и ключове в ръка, а сега взимам със себе си дрехи за сина ми, шишета, салфетки. Осъзнах, че оставането вкъщи с дете е отговорна и тежка задача.

Моят пример се оказа заразен. Приятелят ми Антон е икономист. Когато започнаха да се носят слухове за съкращения, той се замисли. Изведнъж се оказа (много удобно), че жена му е бременна. Те взеха решение той да излезе по майчинство. Колегите и шефът разбраха, че майчинството е очевиден опит да запази работата си. Но те не можеха да направят нищо, тъй като според закона всичко беше спазено.

Вижте още: Снахата не харесва подаръците за внука

Веднъж срещнах друг баща, който също беше в отпуск по майчинство. Той е адвокат, съпругата му работила почти до самото раждане. Бременността била тежка, раждането също. Два месеца след раждането съпругата влязла в болница заради здравословни проблеми. Затова мъжът излязъл в отпуск по майчинство.

Когато съпругата била изписана, те решили, че няма да променят нищо.

Никога не ме е интересувало мнението на другите. Излязох в майчинство заради доброто на семейството ми. Добрите хора ще ме подкрепят, мнението на останалите не е важно.