НАЧАЛО ЗДРАВЕ Напитка за здраво сърце

Напитка за здраво сърце

0
Напитка за здраво сърце по стара рецепта
Напитка за здраво сърце

Напитка за здраво сърце си направете сами у дома. Укрепва стените на кръвоносните съдове.

Сърцето е един от жизненоважните органи, изграден от силни мускули. Начинът ни на живот и дори сънят оказват влияние върху здравето му.

Липсата на физическа активност, стресът и лошото качество на храната отслабват сърцето и възпрепятстват работата на тази малка машина, която всъщност е двигателят на нашето тяло.

Когато сърцето не работи правилно се появяват куп заболявания, които първо се отразяват в симптоми като: хронична умора, бърза умора, некачествен сън, изпотяване, лошо кръвообращение, студени крайници, често гадене и други подобни.

Ето защо е изключително важно да се поддържа здравето на сърцето. Разбира се, има стотици съвременни лекарства за тази цел, но хората днес все повече искат да използват естествени средства, които не съдържат „химия“ и странични ефекти, които влияят неблагоприятно върху други органи.

Има стара народна рецепта, датираща от 13 век, за която се смята, че е измислена от монахиня, която е била народен лечител.

Необходими продукти:

  • 1 връзка магданоз без дебели стъбла
  • 1 литър домашно бяло или червено вино (без консерванти)
  • 300 г домашен мед
  • 3 с. л. домашен ябълков или винен оцет

Сложете виното в тенджера, добавете магданоза и оцета и варете за 5 минути при умерена температура. Намалете до възможно най-ниската температура и варете още 10 минути.

Оставете покрито да се охлади. Извадете магданоза, прецедете и добавете меда.

Съхранявайте получената напитка в добре затворена стъклена бутилка. Бутилката трябва да бъде предварително стерилизирана. Пийте по една супена лъжица сутрин и една вечер, докато не се изразходва количеството.

Вижте още: Напитка за изчистване на токсините и катрана от белите дробове

Виното, особено домашното, което не съдържа консерванти, е много лековито.

Магданозът съдържа витамин В12, който е важен за образуването на червени кръвни клетки. Влияе благоприятно върху кръвообращението и лекува сърдечни проблеми. Медът е известен с многото си полезни свойства и има благоприятен ефект при много здравословни проблеми, ако се приема в разумни количества.

Тази напитка за здраво сърце също може да помогне за укрепване на имунитета.