НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Какво да направите, ако детето ви е грубо и не се подчинява?

Какво да направите, ако детето ви е грубо и не се подчинява?

0
Когато детето е ядосано и проявява грубост към родителите
Какво да направите, ако детето ви е грубо и не се подчинява?

Когато детето е ядосано и проявява грубост към родителите е неприемливо. Не бива да си затваряте очите за такова поведение.

Детето ми се отнася грубо с мен при всяка възможност. В училище също не се справя много добре. Но съм по-загрижена за поведението му у дома.

След развода със съпруга ми синът ми остана при мен. Общувам с него като с равен, опитвам се да разговарям за всичко мирно. Но винаги, когато го укорявам, той ми се противопоставя. Казва неща, които ме изкарват от равновесие. Толкова съм бясна в този момент, че забравям темата на нашия спор.

Синът ми казва, че съм твърде чувствителна. И когато го помоля да общува с мен по човешки, той отговаря, че се ценя твърде високо. Децата вече са много умни. Не мога дори да го заплаша с нещо. Преди седмица му казах, че повече няма да му давам джобни пари и да му готвя и той каза, че ще се оплаче на социалните от мен.

Винаги съм се опитвала да му посвещавам, колкото се може повече време. Когато има някакви затруднения, винаги съм насреща да му помогна, да му говоря търпеливо, никога да не повишавам тон. Но той изобщо не се интересува от общуването с мен. Пренебрегва всички мои искания и коментари, стои на телефона, после на компютъра и така до безкрай.

Вижте още: Сложих ограда на имота заради наглите съседи

Не знам какво да правя и как да се държа с него. Наскоро той отново загуби джобните си и поиска още пари. Бюджетът ми не е неограничен. Плащам за учители, дрехи, храна, жилище и той е неблагодарен.

Когато детето е ядосано, говори грубо или вика, означава, че се случва така наречената „раздяла“ в психологията. Но не трябва да си затваряте очите за грубостта.

Дете, което е било обгрижвано в продължение на 17 години, няма да се промени, най-вероятно няма да бърза да си търси собствен дом или работа.

Моля за съвет!