НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не бива да таим обида към хората, които не ни обичат

Не бива да таим обида към хората, които не ни обичат

0
Помагам на сестра ми и племенничките цял живот
Не бива да таим обида към хората, които не ни обичат

Помагам на сестра ми цял живот. Прехвърлих й моя дял от къщата. Но съпругът й не ме харесва.

Реколтата от орехи тази година беше много добра. Исках да си взема няколко шепи и попитах Иван за разрешение. Той отказа, защото вече беше решил да ги продаде. Живея в града, сестра ми понякога ми дава продукти от село, където живее със съпруга си и децата си. Единствената ми радост са племенничките.

Реших да отида на село за уикенда, за да се разсея малко от работата. След трудна седмица е добре да сте сред природата, да се върнете в бащиния дом, да забравите за всички неприятности. Не и този път. Пристигнах в къщата, в която сега живеят сестра ми и съпругът й.

Те останаха да живеят тук преди 30 години, а аз заминах в търсене на по-добър живот в града. Преместих се в дома на съпруга ми, а къщата на родителите ни остана за сестра ми. Не виждах никакви перспективи за себе си в селото, затова се съгласих.

Отказах се от своя дял. Две години по-късно тя роди дете, след това още едно. Помагам на сестра ми, винаги когато мога. Всеки уикенд идвам с две огромни торби с хранителни стоки и продукти. Много обичам племенничките си, не очаквам никаква благодарност от сестра ми, защото правя всичко искрено, за да бъдат децата щастливи.

Понякога ме канеха за празниците. Когато се разведох със съпруга си, започнах да идвам по-често, бях щастлива, когато ми се обаждаха да празнуваме Нова година заедно. Когато най-голямата племенница влезе в университета, аз се съгласих да помагам. По време на следването си тя се премести да живее при мен.

Вижте още: Животът с роднини под един покрив може да бъде неприятен

Съпругът на сестра ми никога не ме е харесвал. Когато сестра ми даваше продукти от село, той винаги гледаше неодобрително. Мога да купя всичко това и в града, но сестра ми настояваше и не отказвах.

Тази година имаше много орехи. Исках да се взема малко, много обичам орехите. А съпругът на сестра ми каза, че вече е намерил купувач. Какво щеше да стане, ако взема няколко шепи. Не казах нищо на сестра си, но не взех торбата с картофи и яйца, които тя приготви за мен. Сестра ми не забеляза нищо и поиска пари назаем за сватбата на най-малката си дъщеря. Разбира се, че ще й дам.