НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отношенията между деца и родители не винаги са лесни

Отношенията между деца и родители не винаги са лесни

0
Всеки месец изпращах пари на порасналия си син
Отношенията между деца и родители не винаги са лесни

Всеки месец изпращах пари на порасналия си син. Той очаква от мен да продължавам да се грижа за него.

Връзката между деца и родители в един момент може да стане неравностойна. Не става въпрос, когато детето е все още малко и зависи от мама и татко. Проблемът може да възникне по-късно, когато порасналото дете е все още зависимо от родителите си.

Трудно е да се „улови“ моментът на съзряване на децата. За всичко са виновни емоциите, родителските инстинкти, а понякога и нежеланието да се приеме фактът, че детето трябва да продължи напред в живота. Най-често майките правят лоша услуга на децата си.

Прибрах се преди една година у дома за пръв път от 10 години. Работех в Италия. Случиха ми се много неща там. Грижих се за възрастни хора. Бях предавана от сънародниците си, напълно непознати за мен хора ми помагаха. Ограбиха ме на улицата.

Въздухът е чист, морето е красиво и храната е качествена. Тук храната е много скъпа и не толкова добра.

Но, ако сте заминали на работа, а не на почивка, животът е малко по-труден. Ще ви трябват и приятели, и подкрепа. А в моя случай нямах нито едното, нито другото. С времето срещнах добри хора и ми стана много по-лесно.

Всеки месец изпращах пари на порасналия си син. По това време той беше на 23 години. Намери си жена и стана баща.

Започнах да си комуникирам с бивш съученик. Той загуби жена си и се беше запуснал. Посъветвах го да се грижи за себе си, да си намери хоби. Но на неговата възраст е трудно човек да се съвземе.

С течение на времето той започна да споделя с мен своите успехи и чувствата ми към този човек отново пламнаха. Той е единственият, който ме чакаше на летището. Синът и снахата бяха много заети.

Когато се прибрах, видях, че домът ми е напълно променен. Синът беше направил стилен ремонт. Беше си купил и кола. Извини ми се, че не е могъл да дойде да ме посрещне.

Освен ремонт на апартамента и новата кола, оказа се, че синът ми е направил и хубава сватба с парите, които му изпращах. Той разчиташе на тях, без да заделя нищо настрана. Не мислеше да си търси работа. Той посвещаваше цялото си време за рисуване.

Вижте още: Съпругът ми отсъства постоянно, а аз живея с майка му

Донесох подаръци за внуците, а се оказа, че и синът ми очаква да му дам пари при пристигането ми. Събрах някои неща и отидох при моя човек.

Сега живея с него. Наскоро се обади синът ми и ме помоли да му помогна с внуците, тъй като новата му работа му отнема много време и съпругата му не може да се справи сама. Отказах.

Внуците ми си имат майка и татко. А аз имам моя човек. Толкова се радвам, че през последните години спрях да изпращам всичките пари у дома. Добре, че заделих малко пари и за старините си. Сега е мой ред да си почина.