НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Най-добрата ми приятелка е любовница на баща ми

Най-добрата ми приятелка е любовница на баща ми

0
Баща ми и приятелката ми са любовници
Най-добрата ми приятелка е любовница на баща ми

Баща ми и приятелката ми са любовници. Когато разбрах, не можех да повярвам.

Понякога в живота се случват неочаквани неща. Това е моята изповед.

Вчера разбрах, че най-добрата ми приятелка е любовница на баща ми. Това ме шокира. И най-лошото е, че не знам дали трябва да кажа на майка ми. Да, те живеят по-скоро като съквартиранти, отколкото заради голяма любов. Не знам дали трябва да й кажа.

Мисля, че всичко започна след 8 март. С моята приятелка празнувахме празника в кафене само двете. Обадих се на баща си да ни прибере. Между другото, вече съм на 22 години, така че родителите ми приемат добре това, че излизам да се забавлявам понякога. Баща ми е още млад, на 43 години е. Между другото, той е много привлекателен мъж, винаги е добре облечен, тъй като работи като архитект в строителна фирма.

Е, аз му се обадих. Първо закара мен вкъщи (живея в апартамент под наем отделно от родителите си). След това, той закара приятелката ми. На следващия ден на работа, страдахме от ужасно главоболие. Тя ме попита кой е красавецът, който ни е прибрал снощи? Беше толкова пияна, че не е познала баща ми. Много се смяхме и след това се захванахме за работа.

След месец забелязах промяна в поведението й. Тя постоянно си кореспондираше с някого по телефона. Когато говореше, се притесняваше и се изчервяваше. Обнови гардероба си, промени имиджа си. Разбрах, че е влюбена.

Разпитах я и тя призна, че излиза с мъж. И че е по-възрастен от нея. Успокоих я, че разликата във възрастта е само цифра. Важното е, че й е добре с него и е щастлива. Е, как можех да си помисля, че става дума за баща ми?

Започнахме да се срещаме по-рядко. Тя прекарваше цялото си свободно време с него. Дори започнах да ревнувам. Много исках да се запозная с гаджето й. Поисках да ме представи, но тя категорично отказа.

Тогава реших, че ще разбера кой е сама. Попитах я къде ще я заведе след работа. Оказа се, че ще отидат в пицария на края на града. Веднага след работа извиках такси и отидох до посочения адрес. Седнах на една маса в ъгъла, за да не ме видят.

Двадесет минути по-късно моята приятелка влезе с нова рокля и високи токчета. Кога успя да се преоблече? А до нея стоеше представителен мъж – баща ми. От изненада подскочих. Гледах ги цяла вечер. Те говореха и се смееха. Той я хвана за ръката и я погледна в очите, а тя се смути като дете.

Когато си тръгнаха, се обадих на майка ми. Попитах я какво прави баща ми. Тя каза, че е на работа и ще се прибере по-късно. Пожелах й лека нощ и се прибрах. Не можех да спя цяла нощ. Баща ми и най-добрата ми приятелка бяха пред очите ми. Отидох на работа и ми се спеше, а приятелката ми сякаш светеше отвътре. Никога не съм я виждала толкова щастлива. Не знаех как да общувам с нея, затова просто я избягвах.

Вижте още: Не бива да таим обида към хората, които не ни обичат

Не мога да я игнорирам завинаги, но сега не мога да общувам с нея. Баща ми и приятелката ми имат връзка зад гърба ми и гърба на майка ми.

Той е женен и с двадесет години по-голям от нея! Тя, обаче, дори не си направи труда да ми каже.

Как ще погледна баща си в очите, знаейки, че ме лъже.

А майка ми? Какво да й кажа?