НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не забравяйте родителите си!

Не забравяйте родителите си!

0
Не забравяйте родителите си и какво са направили за вас!
Отношението на детето към родителите: защо е важно да бъдем благодарни?

Не забравяйте родителите си! Когато остареят, те ще имат нужда от вашата подкрепа.

Вера се омъжи късно. Цялата си младост тя прекара на село и помагаше на родителите си. На 30 години тя се омъжи. Загуби две деца, а третото едва оцеля. Дъщеря й беше най-ценното нещо на света за нея.

Но тя растеше слаба и болнава.

Съпругът на Вера й казваше, че трябва да роди здраво дете, за да може да им помага, когато порасне.

Вера категорично отказа. Тя продължи да се грижи за дъщеря си. Съпругът й се отказа и ги напусна. Ожени се повторно и му се роди син. Вера трябваше да се грижи и за свекърва си.

Тя имаше много ухажори, но реши да се посвети на дъщеря си, а и имаше много работа из къщата. Свекърва й се разболя.

Минаха години, дъщеря й порасна и си намери годеник. Две години след сватбата й се роди дете. Тя се обади на майка си да я покани да се премести при тях. Отначало тя се съпротивляваше. Свекърва й беше починала отдавна. Но имаше кокошки, гъски, любима котка и коза, за които да се грижи.

Все пак реши да се премести при дъщеря си. Тя се грижеше за момичето с удоволствие, докато дъщеря й и съпругът й работеха, за да изплатят ипотеката. И така минаха 6 години.

Детето порасна, съпрузите изплатиха ипотеката и вече нямаха нужда от Вера. Дъщеря й каза да се върне на село. Тя хвана последния автобус. Очите й се напълниха със сълзи. Чувството за несправедливост просто изпълни сърцето на старицата. Кой би могъл да знае, че собствената й дъщеря ще й причини това?

Тя остана сама в студената къща. Изведнъж се почука на вратата. Съседите, видели светлината от прозореца и решили да разберат кой е влязъл в къщата. Вера им разказа всичко със сълзи на очи.

Вижте още: Най-добрата ми приятелка е любовница на баща ми

Съседите дадоха на Вера теле, а котката разпозна стопанката си. Помогнаха й да почисти и оправи къщата. Тя беше чест и желан гост на хора, които никога не са й били роднини, но я обичат с цялото си сърце.

Не забравяйте родителите си и това, което са направили за вас. Вашите деца също могат да постъпят несправедливо с вас.

Не е толкова важно дали човек е член на семейството. Бъдете благодарни и отвръщайте на доброто с добро.