НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трик за измиване на прозорците и пода до блясък

Трик за измиване на прозорците и пода до блясък

0
Измиване на прозорците и пода до блясък
Трик за измиване на прозорците и пода до блясък

Измиване на прозорците и пода до блясък е напълно възможно. Споделяме с вас лесен трик.

За много домакини миенето на прозорци е занимание, което изисква много време и усилия, защото първо трябва да се отстрани цялата мръсотия, а след това да се измият всички останали следи. А мокрото почистване на пода често дава незадоволителни резултати – след изсъхване повърхността остава покрита със следи: няма блясък и усещане за чистота.

Опитайте тези методи, които осигуряват качествено измиване на прозорците за кратко време и чисти и лъскави подове!

За да измиете прозорците бързо и качествено, трябва да приготвите правилно необходимия разтвор! Вземете леген и налейте в него 5-6 литра вода. Добавете ½ супена лъжица разтвор за миене на съдове и 1-1,5 супени лъжици 70% оцет. Разбъркайте много добре.

Нуждаете се и от кърпа, с която ще нанесете разтвора върху прозорците и ще почистите замърсяванията, както и кърпа, която попива добре влагата.

Накиснете кърпата в разтвора, избършете прозорците с нея, след което попийте влагата с кърпата. Между другото, този метод е подходящ и за измиване на огледала. Но в този случай би било по-добре да не ги бършете с влакнеста кърпа, за да ги полирате възможно най-добре след измиване.

Вижте още: Съхранете прясното зеле до пролетта!

Пригответе разтвор за измиване на пода, като добавите половината от препоръчителната доза от всеки разтвор за измиване на подове в 7-8 литра вода (обикновено половин капачка). Добавете 25 г обикновен глицерин. Разбъркайте много добре и с получения разтвор измийте пода.

Този разтвор измива перфектно повърхностите. В същото време, колкото повече го използвате, толкова по-добре ще изглеждат подовете ви и ще останат чисти за по-дълго!