НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Децата ми вече нямат нужда от мен

Децата ми вече нямат нужда от мен

0
Децата ме изоставиха болна и сама в апартамента
Децата ми вече нямат нужда от мен

Децата ме изоставиха болна и сама в апартамента. Не заслужавам това, след като целия си живот посветих на тях.

Никога не съм се оплаквала и винаги съм се справяла сама. Но преди няколко месеца се разболях и дори ме приеха в болница. Бях много слаба и някой трябваше да се грижи за мен. Парите не стигаха за всички лекарства. Обърнах се към децата за помощ, но напразно. Това много ме разстрои, защото вече не бях нужна, въпреки че посветих целия си живот на тях.

Останах вдовица, когато децата бяха малки. Беше ми много трудно, защото родителите ми живееха на село, а аз бях в града. Наложи ми се да се справям сама. Направих всичко възможно, за да завършат училище и да влязат в университет.

След това, сами си намериха добра работа. Създадоха семейства и ми оставяха внуците да се грижа за тях. Помагах им и финансово. Взимах децата от детската градина и прекарвах уикендите с тях.

Всичко вървеше добре, докато не влязох в болница. Лежах там 10 дни, дъщеря ми ме посети само веднъж, а синът ми изобщо не дойде! Когато ме изписаха от болницата, ми казаха да не се уморявам. Синът ми веднага доведе внуците ми. Разбира се, че ми беше много трудно, до вечерта кръвното ми се вдигна и отново влязох в болницата.

Опитах се да обясня на децата, че сега имам нужда от помощ и не мога да се грижа за внуците си, но те веднага смениха темата. Дъщерята живее с мъжа си в малък двустаен апартамент, казва, че няма място за мен, а при синът ми живее майката на жена му.

Вижте още: Когато човек е влюбен може да направи грешен избор

След като децата ме изоставиха, съседката се грижи за мен. Идва да почиства апартамента и да ми носи топла храна. Тя е на 37 години и има дъщеря. Започнах да й давам половината от пенсията си, а с другата половина купувам лекарства и плащам сметки. След като децата ми разбраха, че има кой да се грижи за мен, започнаха да се обаждат все по-рядко.

Наскоро синът ми дойде и намекна за завещание, защото в апартамента се върти непознат.

Живях за децата и това беше най-голямата ми грешка! Мисля да оставя апартамента на съседката. Нека това да им бъде за урок.