НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Баща ми не заслужава втори шанс

Баща ми не заслужава втори шанс

0
Баща ми остана сам на стари години и иска втори шанс
Баща ми не заслужава втори шанс

Баща ми остана сам на стари години. Иска втори шанс.

Наскоро се появи възрастният ми баща. Той се разведе с майка ми отдавна и се ожени за жена, два пъти по-млада от него. Не сме общували дълго време, но сега баща ми иска да възобновим взаимоотношенията си.

На 35 години съм, омъжена и имам две прекрасни дъщери. Свикнах с факта, че баща ми отсъства и трябваше да премина през много, за да изградя своя щастлив живот. Когато вече се справям добре без него, той се появи в живота ми.

Каза, че иска да ми подари кола и да ми помогне финансово. Да, баща ми не е беден човек. Въпреки че живея скромно, нямам нужда от подаяния. Опитва се да се реваншира пред мен, че някога е оставил мен и майка ми на произвола на съдбата.

Баща ми остана сам на стари години. Преди това, той не оценяваше близките си, лесно замени вярната си красива съпруга и малката си дъщеря за по-млада жена. Сега този човек идва в дома ми след толкова години и иска да бъдем семейство. Каза, че повече няма да ме предаде и иска да ми помага в отглеждането на дъщерите ми.

Татко винаги е разполагал с много пари. Ако с едната любовница не се получаваше, той си намираше друга. Не виждаше бъдещето си в ролята на семеен мъж. Този живот го отегчаваше. Искаше да пътува, да се забавлява и да не се натоварва с ежедневни проблеми.

Вижте още: Свекървата ме изгони от дома си

Разведе се с майка ми и плащаше издръжка всеки месец. И 11 години по-късно той се появи самотен и нещастен с молба да му простя.

Мама не се чувства добре и има нужда от помощ. Много се притеснявам за нея. Още не съм й казала, че татко се е появил.

Майка ми не би приела помощта му. Но много от проблемите ни щяха да се решат, ако приеме. Нямам право да решавам вместо нея.

Сега изглежда, че този човек се опитва да поправи всичко. Винаги трябва да давате шанс, но само веднъж, какво мислите?