НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как ни се отразява спането без възглавница?

Как ни се отразява спането без възглавница?

0
Спане без възглавница - защо е добре да го правим?
Как ни се отразява спането без възглавница?

Спане без възглавница и защо е добре да го правим? Ще ви споделим за това в следните редове.

Колко възглавници са ви необходими, за да спите добре? Специалистите казват, че човек се нуждае от 5 възглавници за здравословен и пълноценен сън. Някои хора спят дори без възглавница. Работата е там, че всеки спи в различни пози. Въпреки това, не всеки знае как позата по време на сън влияе на тялото.

Позата, в която човек напълно се отпуска и почива не е много удобна за повечето хора. При нея човек е легнал по гръб. Ръцете са отпуснати по протежение на краката. В същото време неправилният избор на възглавница (твърде мека и ниска или твърде твърда и висока) може само да ви навреди.

Обърнете внимание на това как се чувствате след сън. Главоболието, болките в гърба и дискомфортът във врата са ясен знак, че е време да обърнете внимание как и на какво спите. Високата възглавница поддържа врата опънат, което по-късно може да причини болка в областта на раменния пояс. Ако възглавницата е твърде ниска, вратът също е под напрежение по време на сън.

Ако възглавницата не е подходяща за вас и ви е неудобно да спите на нея, ще се обръщате много. Това може да доведе до некачествен сън, слабост и нервност. Всичко това ще се случи, защото тялото няма да може да си почива правилно.

Опитайте се да спите без възглавница поне една седмица. С течение на времето ще осъзнаете, че при спане без възглавница ще се будите по-лесно сутрин и здравето ви е ще е по-добро.

Ако спите на една страна, ще ви трябват поне две възглавници за комфортен сън, едната под главата, а другата между краката. Това е единственият начин да избегнете натоварването на гръбначния стълб и да увеличите максимално мускулната релаксация.

За да спите по гръб, освен възглавница под главата, ще бъде по-добре, ако поставите друга под коленете си и малка възглавница под кръста. Това ще запази естествените извивки на гръбначния стълб.

Вижте още: Народни рецепти с кромид лук

Спането по корем не е много полезно, особено за тези с проблеми с гръбначния стълб и сърцето. Има хора, които заспиват в така наречената поза “супергерой”, с един крак, свит в коляното. Тук трябва да поставите възглавница под този крак.

Оказва се, че възглавницата за бременни жени е подходяща за всички. Който поне веднъж е спал на такава възглавница, знае, че няма по-удобно нещо за качествен сън. И все пак се опитайте да спите по гръб, може би тялото ви в крайна сметка ще свикне да спи в правилната поза и най-накрая ще се събудите бодри след качествен сън.