НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ След смъртта на съпруга ми, свекървата иска да се нанесе в апартамента...

След смъртта на съпруга ми, свекървата иска да се нанесе в апартамента ни

0
Меркантилната свекърва иска да се нанесе в апартамента ни
След смъртта на съпруга ми, свекървата иска да се нанесе в апартамента ни

Меркантилната свекърва иска да се нанесе в апартамента ни. Не я интересува, че с дъщеря ми няма къде другаде да отидем.

Коронавирусът отне мъжа ми преди 4 месеца. Тази година той трябваше да навърши 50 години. Но съдбата отреди друго. Останах сама с 10-годишната ми дъщеря и 2 кредита, които изплащахме заедно със съпруга ми. Но това далеч не е краят на проблемите, с които трябваше да се сблъскам.

Тъкмо погребахме съпруга ми, когато свекърва ми дойде при мен и започна да ме разпитва за апартамента. Дори не знаех какво да й кажа.

През всичките тези години живеехме в апартамента на съпруга ми. Беше го наследил от баба му по бащина линия. Тоест, доколкото разбирам, свекървата няма нищо общо с него. Освен това, аз и дъщеря ми няма къде да отидем. Но на свекървата изобщо не й пука. Тя иска да й дадем жилището.

Не е моя грижа да обезпечавам старините й. Вече ни беше достатъчно трудно заради нейните лудории. Един от заемите, които изплащахме със съпруга ми, беше заради нея. Оказа се, че тя не е плащала наема си много дълго време. За да изплатим дълговете й, трябваше да вземем пари от банката.

Разбира се, съпругът ми не можеше да я остави да се оправя сама. Тя обеща, че ще спести пари от пенсията си, за да ни върне всичко до последната стотинка. Но това бяха само думи.

Вижте още: Баща ми не заслужава втори шанс

А вторият заем беше за ремонт на нашия апартамент. Но всички хубави неща струват много пари. Докато съпругът ми и аз работехме, имахме достатъчно средства. Но сега просто нямам идея какво да правя.

Меркантилната свекърва ми се обажда всеки ден. Вече се консултирах с адвокат, който каза, че тя наистина може да претендира за част от апартамента.

Опитах се да говоря с нея. Предложих да й дам пари за нейната част от апартамента. Но това не й е достатъчно. Тази жена просто няма съвест! Толкова ме ядоса, че ще защитавам правата си в съда докрай! Ще го направя за доброто на дъщеря ми и нейното бъдеще.